“Μύρισε” Χριστούγεννα: Προετοιμασίες στη Δράμα για την εορταστική Ονειρούπολη




Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη της φετινής 13ης “Ονειρούπολης”, στην πόλη της Δράμας. Κόντρα στην οικονομική κρίση, ο Δήμος Δράμας, οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και οι δεκάδες εκατοντάδες εθελοντές υπόσχονται να μη χαλάσουν ούτε και φέτος τη μαγεία των Χριστουγέννων στα μάτια μικρών και μεγάλων που θα επισκεφθούν και φέτος την παραμυθένια πόλη των Χριστουγέννων.

Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρόνια, γεμάτη χρώματα και φαντασία, αλλά κυρίως γεμάτη από ονειρεμένες εικόνες, παιχνίδια, δράσεις, συναυλίες και πολύ κέφι, η “Ονειρούπολη” θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της χριστουγεννιάτικης πόλης από τη στιγμή της προετοιμασίας της μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης γιορτής, στις 8 Ιανουαρίου 2017.

Ειδικά φέτος, ο Αη Βασίλης, για να μην νοιώθει νοσταλγία για το σπίτι του στο Βόρειο Πόλο, θα φέρει μαζί του μία ολόκληρη παγωμένη περιοχή μαζί με μεγάλες άσπρες πολικές αρκούδες, τους πιγκουίνους και τις φώκιες για να διασκεδάσουν όλοι μαζί για λίγο στη Δράμα κάνοντας πατινάζ στον πάγο κι άλλες παγωμένες σκανδαλιές.
Κι επειδή τα δέντρα στην Ονειρούπολη είναι πολύ ψηλά και μπορεί ο Αη Βασίλης να μην μπορεί να δει τον ουρανό για να προγραμματίσει τις πτήσεις του με το μαγικό του έλκηθρο, ζήτησε από τα ξωτικά του να κατασκευάσουν ένα “πλανητάριο” στην πλατεία της πόλης. Από εκεί, μέσα από τα τηλεσκόπια θα μπορεί να βλέπει όλο τον ουρανό, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες… Όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι οι επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Όσο για τα ξωτικά, φέτος πήραν κάποιες καινούργιες …αποφάσεις. Θα φτιάξουν τη δική τους γειτονιά και θα την ονομάσουν “Δάσος των Ξωτικών”. Στο δικό τους δάσος όλα είναι μαγικά και αρκετά σκανδαλιάρικα! Έκαναν μάλιστα τη λίμνη του δάσους να λάμπει ακόμη περισσότερο ρίχνοντας μέσα όλη τη χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.
Δίπλα στο δάσος θα χτιστεί το καλύτερο σπιτάκι της Ονειρούπολης. Το “Σπιτάκι του Παραμυθιού”, όπου κάθε χρόνο γράφονται και αφηγούνται τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στην κεντρική πλατεία της Δράμας θα υπάρχει φέτος ένα πραγματικό “Παραδοσιακό Χωριό”, όμοιο με αυτά της βόρειας Ευρώπης, όπου θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να μάθουν την ιστορία πολλών παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές καινούργιες εκπλήξεις που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι θα επισκεφθούν την Ονειρούπολη.

Όπως κάθε χρόνο βέβαια έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφτούν το “Εργαστήρι του Αη Βασίλη” για να κατασκευάσουν πολλές όμορφες κατασκευές, να δοκιμάσουν τις γλυκές λιχουδιές στο “Σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής”, να ζωγραφίσουν με Χριστουγεννιάτικες εικόνες το πρόσωπό τους στο “Σπιτάκι του Face Painting”, αλλά και να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Αη Βασίλη από το “Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης” και φυσικά να συναντήσουν τον πιο αξιαγάπητο παππού των Χριστουγέννων, τον Αη Βασίλη, στο πανέμορφο ξύλινο σπίτι του με το αναμμένο τζάκι.

Η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων ξεκινάει στην “Ονειρούπολη – το Χωριό του Αη Βασίλη” και για μια ακόμα χρονιά η ακριτική πόλη της Δράμας θα μετατραπεί σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων για ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: