Mε τιμές αρχηγού κράτους η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Κωστή Στεφανόπουλο




Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοϊ και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, θα ριφθούν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και αύριο, ημέρα της κηδείας του, θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πως σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος απεβίωσε αργά το βράδυ της Κυριακής μετά από βραχύβια νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» όπου εισήχθη με πυρετό και δυσχέρεια στην αναπνοή. Η προχωρημένη του ηλικία, 90 ετών, και η επιβαρυμένη υγεία του συνέβαλαν στον να μην ανταποκριθεί ο οργανισμός του στη θεραπεία και σταδιακά να εμφανιστεί πολυοργανική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να καταλήξει.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προσέρχεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού για να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προσέρχεται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού για να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στο μήνυμά του για το θάνατο του Κ. Στεφανόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι υπήρξε, «καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων».

Πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας χαρακτήρισε τον Κ. Στεφανόπουλο σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στο twitter τον χαρακτηρίζει «ακέραιο πολιτικό και άνθρωπο» ενώ ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνει, στο δικό του μήνυμα, ότι «ο Κ. Στεφανόπουλος υπηρέτησε με εντιμότητα και συνέπεια τη χώρα και την κοινωνία» από το προεδρικό αξίωμα.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μηνύματα για την απώλεια του Κ. Στεφανόπουλου εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Σημίτης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: