Μαξίμου: Η Ν.Δ. να αποσύρει τα όσα διακινεί, εμπλέκοντας τον Νίκο Παππά με παρακολουθήσεις




«Η ΝΔ οφείλει να αποσύρει, σήμερα κιόλας, τις ψευδείς ειδήσεις περί παρακολούθησης τηλεφώνων και e-mail πολιτών, εμπλέκοντας και το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης», τονίζει με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών» από το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο σχετικός συστατικός νόμος -τον οποίο η ΝΔ προφανώς ποτέ δεν διάβασε- δεν προβλέπει επουδενί κάτι τέτοιο», αναφέρει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογραμμίζει:

«Αντί να ανασκευάσει, η ΝΔ επιμένει να εντάσσει τους ευαίσθητους τομείς των ατομικών δικαιωμάτων και της εθνικής ασφάλειας στη σταθερή τακτική της για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Θα όφειλε να προσεγγίζει τα συγκεκριμένα θέματα με μεγαλύτερη προσοχή και νηφαλιότητα. Το επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος.

»Η κυβέρνηση προστατεύει απολύτως τόσο τα ατομικά δικαιώματα, τις συνταγματικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα των πολιτών, όσο και την εθνική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον.

Η ΝΔ οφείλει, σήμερα κιόλας, να αποσύρει τα όσα διακινεί μέσω των επίσημων της ηλεκτρονικών λογαριασμών επικοινωνίας, εμπλέκοντας τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αλλά εμμέσως και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με δήθεν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και e-mails πολιτών».

13/11/2016 16:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: