Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Θάνος Πλεύρης μετά από επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο




Μάχη για τη ζωή δίνει στην εντατική του Ιατρικού Κέντρου ο Θάνος Πλεύρης. Ο 39χρονος δικηγόρος και πολιτικός εμφάνισε γενικευμένη λοίμωξη, έπειτα από επιπλοκή μίας σχετικά ήπιας επέμβασης στο πόδι, στην οποία είχε υποβληθεί πριν από μερικές μέρες σε άλλο νοσοκομείο.

Το μικρόβιο, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σταφυλόκοκκος, επιβάρυνε δραματικά την υγεία του, προκαλώντας σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου προέβησαν σε καθαρισμό του τραύματος, ο οποίος κρίθηκε επιτυχής. Η γενική του κατάσταση, ωστόσο, παρέμεινε εξαιρετικά δύσκολη και -λόγω της κρισιμότητάς της- τον εισήγαγαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αναφέρει ο συνάδελφος Δημήτρης Καραγιώργος στο ΕΘΝΟΣ.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες το βράδυ, γίνεται λόγος για «ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο κ. Πλεύρης «… εισήχθη στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με εικόνα σήψης. Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις (σ.σ. κιρσοί) σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Από τη θεραπευτική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές».

Βαρύτατη επιπλοκή

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η σήψη (γνωστή και ως σηψαιμία) αποτελεί μία γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού, εξαιτίας λοίμωξης. Προσβάλλει όλο το σώμα και ζωτικά όργανα του ασθενούς, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από λοίμωξη, με τη νοσοκομειακή θνησιμότητα να φτάνει έως και στο 60%.

Οι ειδικοί της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης εκτιμούν ότι περίπου 80.000 Ελληνες υφίστανται κάθε χρόνο τη βαρύτατη αυτή επιπλοκή, με το ένα τρίτο να χάνουν τελικά τη ζωή τους. Η σήψη προκαλείται όταν δομές των μικροβίων διεγείρουν τον αμυντικό οργανισμό του ασθενούς, με αποτέλεσμα να προκύπτει μία γενικευμένη φλεγμονή, σήψη και οξεία ανεπάρκεια των οργάνων του.

Ο Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 1977 στην Αθήνα και είναι γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, από το οποίο έλαβε διδακτορικό τίτλο στο Ποινικό Δίκαιο. Στις εκλογές του 2007, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 επανεξελέγη βουλευτής, αλλά τον Μάιο του 2012 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, τοποθετήθηκε στην ένατη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, όπου το κόμμα εξέλεξε οκτώ βουλευτές. Ως πρώτος επιλαχών, ορκίστηκε βουλευτής τον Νοέμβριο του 2014, στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ανέλαβε τότε καθήκοντα επιτρόπου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: