Υπονομεύει τις συνομιλίες για Κυπριακό η Άγκυρα… μέσω Αθήνας: Εμμένει σε τουρκικές εγγυήσεις




Του Γιώργου Πετράκη

«Τορπίλη» στις συνομιλίες για το Κυπριακό την παραμονή μάλιστα της έναρξης των εντατικών συναντήσεων στην Ελβετία μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιαδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζι, ρίχνει η Τουρκία και μάλιστα από την Αθήνα, καθώς ο Τούρκοςυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ που επισκέπτεται την Ελλάδα δήλωσε ότι το θέμα των Εγγυήσεων είναι «αδιαπραγμάτευτο».

Ο κ. Ομερ Τσελικ που από χθες είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσιπρα ,και σήμερα είχε συνομιλίες με τον Νίκο Κοτζια και τον Νίκο Ξυδάκη, σε δηλώσεις του προς τους ανταποκριτές των τουρκικών ΜΜΕ απέρριψε κάθε συζήτηση για το θέμα των Εγγυήσεων:

««Το θέμα των εγγυήσεων, για την Τουρκία είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρόκειται να είμαστε μέρος της συζήτησης αυτής. Δεν θα επιτρέψουμε το άνοιγμα μιας τέτοιας συζήτησης. Είναι ένα θέμα πέραν συζήτησης» δήλωσε ο κ. Τσελικ.

Ο τούρκος υπουργός έκανε εκτενείς αναφορές και στο θέμα της αίτησης ασύλου από τους 8 τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετα την αποπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία οπού έδειξε να είναι πλήρως ενημερωμένος για την δικαστική πορεια της υπόθεσης

«Απορρίφθηκαν τα αιτήματα ασύλου των 7 από αυτούς. Εκκρεμεί απόφαση για ένα μόνο αίτημα. Θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης και του αιτήματος αυτού σε μερικές μέρες. Θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό. Ευχαριστήσαμε για άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα για τη στήριξη τους έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Γνωρίζουμε ότι τα 8 άτομα αυτά χαρακτηρίζονται από τις ελληνικές αρχές ως πραξικοπηματίες και όχι σαν πρόσφυγες, από την αρχή της υπόθεσης. Βέβαια η απόφαση ανήκει στη δικαιοσύνη»….

Ο κ. Τσελικ χθες είχε διαδοχικές επαφές με τους μειονοτικούς βουλευτές αλλά και με τους ψυεδομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: