Η Τράπεζα της Αγγλίας αναβάθμισε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη το 2016 – 2017




Σε αναβάθμιση των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2017, προχώρησε την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας, διατηρώντας παράλληλα το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,25% και αμετάβλητα τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη του τρέχοντος έτους και του επόμενου, αλλά υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018.

Ο Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Πέμπτη για την ανάγκη το βρετανικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) είναι μέρος της “αβεβαιότητας” που προκύπτει από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.

“Είναι ένα παράδειγμα της αβεβαιότητας που θα χαρακτηρίζει τη διαδικασία (του Brexit)”, τόνισε ο κ. Κάρνεϊ σε συνέντευξη Τύπου.

“Η αβεβαιότητα οδηγεί σε μείωση στις επενδύσεις των επιχειρήσεων”, προειδοποίησε.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,2% το τρέχον έτος, κατά 1,4% το 2017 και κατά 1,5% το 2018. Στις προηγούμενες προβλέψεις της η BoE ανέμενε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,0%, 0,8% και 1,7%, αντίστοιχα.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: