Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Οι δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι θέσεις της Τουρκίας για τα επόμενα βήματα, η παρουσία Μπουλούτα και Φόρου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην υπόθεση της Λαϊκής, τα μέτρα που θα λάβει το Υπουργείο Υγείας για αποτροπή της φυγής γιατρών από το δημόσιο, τα κέρδη της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και η κόντρα μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Λεμεσού, του νυν Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και του υποψήφιου Νίκου Νικολαϊδη, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Προετοιμασία για να διανύσουμε το τελευταίο μίλι” γράφει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών παρά τις δυσκολίες και ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι σχεδόν πριν από κάθε επιτυχία στις ειρηνευτικές συνομιλίες προηγείται μια κρίση. Η `Α` γράφει επίσης ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις συναντήσεις του με Τσίπρα και Κοτζιά και είπε ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα προβεί στο επόμενο διάστημα σε κινήσεις στο θέμα των εγγυήσεων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι σε διαδικασία φραγής βρίσκονται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων 2,500 περίπου ιστοσελίδες on-line καζίνο.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Διαφορετική αφετηρία και άγνωστος προορισμός” γράφει ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί κινούνται σε δρόμους λύσης που δεν συναντώνται και προσθέτει ότι η ε/κ πλευρά επιδιώκει διαδικασία τριών επιπέδων ενώ τα Ηνωμένα Εθνη ψάχνουν αμοιβαία αποδεκτή φόρμουλα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην Ελληνική Τράπεζα και γράφει ότι το 3ο τρίμηνο του 2016 σημείωσε κέρδη 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Η `Σ` αναφέρεται και στις δημοτικές εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου και γράφει για κόντρα των υποψηφίων δημάρχων Λεμεσού Νικολαϊδη – Χρίστου για την Εκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

“Ο Φιλελεύθερος” στο κύριό του θέμα με τίτλο “Μετάθεση χρονοδιαγράμματος” γράφει ότι η Αγκυρα μεταθέτει τις εξελίξεις στο Κυπριακό για το 2017, επαναλαμβάνοντας τις κόκκινες γραμμές της, την ίδια ώρα που ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Ειντε δεν κατάφερε να εξασφαλίσει στη Λευκωσία ημερομηνία επανάληψης των διαπραγματεύσεων. Η εφημερίδα γράφει ακόμη για πακέτο κινήτρων στους γιατρούς για να αναχαιτιστεί η μαζική φυγή τους από το δημόσιο και ότι αρχίζουν και υπερωρίες για εξάλειψη λιστών αναμονής. Προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τη Συρία και γράφει ότι σε ερείπια μετέτρεψαν το πανέμορφο Χαλέπι που είναι στα χέρια του Ασαντ.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Στα χέρια των δύο ηγετών η διαδικασία” γράφει ότι υπάρχει προσπάθεια να επαναδημιουργηθεί το μομέντουμ όπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ προσθέτοντας πως αυτή είναι μια διαδικασία της οποίας ηγούνται οι δύο ηγέτες και πως αυτοί θα αποφασίσουν ποια είναι τα σωστά βήματα αυτή τη στιγμή. Η `Χ` προβάλλει και φωτογραφία από τα φλαμίγκο και γράφει ότι έκκληση στους επισκέπτες της Αλυκής Λάρνακας να αφήσουν ήσυχα τα φλαμίγκο απευθύνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας. Αλλού, γράφει ότι κάτω από την πίεση ο ΔΗΣΥ συναινεί στις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για τον Συνεργατισμό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Οι άνδρες της Λαϊκής επιτέλους παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο” γράφει ότι μετά από μήνες οι πρώην αξιωματούχοι της Λαϊκής Τράπεζας, Μπουλούτας και Φόρος εξ Ελλάδος, παραπέμπονται στο Κακουργιοδικείο. Προβάλλει επίσης φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Εσπεν Μπαρθ Ειντε, ο οποίος είπε ότι δεν είναι αγεφύρωτες οι διαφορές των δύο πλευρών αλλά δεν είναι εύκολη η επανέναρξη των συνομιλιών. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η αστυνομία εντείνει τα μέτρα ασφάλειας μετά από απειλές κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης ύστερα από τις δηλώσεις του ότι προτίθεται να λάβει αυστηρά μέτρα κατά των συνδέσμων φιλάθλων.

Be the first to comment on "Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*