Για νεκρούς μιλά τώρα Τούρκος υπουργός: Νόμιμη η σύλληψη των Κούρδων βουλευτών, λέει




Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε ότι πολίτες και αστυνομικοί περιλαμβάνονται στους νεκρούς από την σημερινή έκρηξη παγιδευμένου στο Ντιγιάρμπακιρ.

Αρχικά , οι πληροφορίες και οι επίσημες δηλώσεις αναφέρονταν σε έναν νεκρό, ενώ οι τραυματίες φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τους 40, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Στη φυλακή 12 Κούρδοι βουλευτές

Ο βουλευτής Ιμάμ Τασκιέρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας.

Είναι ο 12ος βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) που συλλαμβάνεται τις τελευταίες ώρες στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας».

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους και συνέλαβε τα μέλη της ηγεσίας και βουλευτές του HDP, του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, αφού αρνήθηκαν να καταθέσουν για «εγκλήματα που συνδέονται με τρομοκρατική προπαγάνδα».

Νόμιμη η κράτηση των Κούρδων…

H κράτηση των μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είναι νόμιμη, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ , μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TRT).

http://mignatiou.com/2016/11/sto-rkk-epirriptoun-tin-efthini-gia-ti-foniki-ekrixi-sto-ntiagiarmpakir-i-tourkikes-arches/

http://mignatiou.com/2016/11/emfilios-ke-chaos-stin-tourkia-ekrixi-sto-ntigiarmpakir-enas-nekros-polli-travmaties/

04/11/2016 10:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: