Επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική του ο Σόιμπλε: Επιτίθεται και πάλι στην Ελλάδα για το χρέος




Tο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα, επανέλαβε, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την ΕΚΤ να αρχίσει την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της, προσθέτοντας όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή.

«Δεν θα κουραστώ να λέω πως θα προτιμούσα να ξεκινούσε όσο το δυνατόν συντομότερα», τόνισε. «Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική θα πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για τις πιθανές αντιδράσεις.

Ο Γερμανός πολιτικός δήλωσε επίσης πως θεωρεί ότι το αίτημα της Κομισιόν για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι «ο λάθος δρόμος».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί τη Βρετανία να μην προχωρήσει σε μεγάλη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα τη Δευτέρα να μην προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές των εταιρικών φόρων, λέγοντας ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ένωσης.

«Η Βρετανία συνεχίζει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Σόιμπλε ερωτηθείς για το εάν τα σχέδια της Βρετανίας να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα διαγωνισμό ντάμπινγκ. «Άρα, δεσμεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είχε ήδη παρουσιάσει επιγραμματικά τα σχέδια για μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 17% έως το 2020 και χαρακτήρισε «εικασίες» τις όποιες συζητήσεις για περαιτέρω μειώσεις.

21/11/2016 15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: