Ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης




Άμεσα ξεκινά η διαδικασία για την ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Η συνάντηση εργασίας που σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας της υποψηφιότητας ένταξης, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή του Συμβουλίου, Stefano Dominioni, του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού του Δήμου, Gian Andrea Garancini και του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλη Βαμιεδάκη, όπου παρουσίασαν την πρότασή τους.

Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και ο Δήμος Ηρακλείου, δεσμεύθηκαν ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2017 θα εκπονήσουν ένα πρώτο σχέδιο υποψήφιας διαδρομής, η οποία θα επικεντρωθεί τόσο στην υλική, όσο και στην άυλη κληρονομιά του μινωικού πολιτισμού, καθώς και στο ταξίδι των Μινωιτών στην Μεσόγειο και όχι μόνο. Η διακρατική πρόταση που θα δημιουργηθεί με βάση τον οδηγό του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες που ακολούθησε το μινωικό ταξίδι (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Αίγυπτος κα).

Σύμφωνα με τον Δήμο Ηρακλείου, η διαδικασία ένταξης του μινωικού πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές, είναι χρονοβόρα και θα χρειαστεί, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση μιας επιστημονικής επιτροπής φορέων από τις εμπλεκόμενες χώρες.

Ο θεσμός των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης γεννήθηκε το 1987 και μέχρι σήμερα αριθμεί 31 Διαδρομές που ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Γ. Μυσιρλάκης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: