Ένταση στην πορεία κατά του Ομπάμα στο Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη πορεία του ΠΑΜΕ




Ένταση επικράτησε κατά την πορεία που πραγματοποίησαν διαδηλώτες στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας, Μπαράκ Ομπάμα.

Όταν η κεφαλή της πορείας μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έφτασε στη συμβολή της οδού Αμερικής με τη Σταδίου, μία ομάδα ζήτησε να περάσει τον κλοιό των αστυνομικών και να συνεχίσει προς το Σύνταγμα.Όταν δεν της επετράπη,επεκράτησε ένταση.Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές δεν προχώρησαν.

Οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα με δύο συγκεντρώσεις σε Ομόνοια και Πολυτεχνείο, με την αστυνομία να διαμηνύει ότι «οι πορείες δεν πρόκειται να φθάσουν στην αμερικανική πρεσβεία».

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αψήφισαν το ΠΑΜΕ που έχει καλέσει σε συλλαλητήριο, στην Ομόνοια, αλλά και αντιεξουσιαστές και μέλη οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που είχαν συγκεντρωθεί από τις 5μμ έξω από το Πολυτεχνείο.

Στο συλλαλλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια πήρε μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ήδη από χθες, με ανακοίνωσή του ο Περισσός έχει καταγγείλει ως αυταρχική και κατάπτυστη την απαγόρευση, θυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελε τέτοιες απαγορεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στην πορεία κυριαρχούν τα συνθήματα «Ανεπιθύμητος», «Όχι στον πόλεμο, όχι στον ιμπεριαλισμό».

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία.

Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «Αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στους γύρω δρόμους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: