Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί πάλι την Ευρώπη. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

Ενεργούς υποστηρικτές του Γκιουλέν στον στρατό και στην αστυνομία βλέπει, ακόμα, ο Ερντογάν

Οι υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος φέτος, παραμένουν εν ενεργεία στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποσχέθηκε να συνεχίσει τις διώξεις σε βάρος τους.

«Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτήν την στρατιωτική σχολή και τη γη που έχει πνιγεί από το αίμα των μαρτύρων, για εκείνους που πούλησαν τις ψυχές τους στην Πενσιλβάνια, στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση ή άλλες παράνομες οργανώσεις» επισήμανε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί την “Πενσιλβάνια” για να αναφερθεί στους υποστηρικτές του Γκιουλέν και τον όρο “αυτονομιστική οργάνωση” για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν με την στήριξη της Άγκυρας πολιορκούν από τα δυτικά την πόλη Αλ Μπαντ στη Συρία, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και προετοιμάζονται για την επόμενη επίθεση εναντίον του Μανμπίτζ.

Ο Ερντογάν επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από το Μανμπίτζ.

22/11/2016 17:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Άγκυρα

Be the first to comment on "Ενεργούς υποστηρικτές του Γκιουλέν στον στρατό και στην αστυνομία βλέπει, ακόμα, ο Ερντογάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*