Έχασε τη μάχη: Yπέκυψε στα τραύματά του ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε, Ντανίλο




Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Βραζιλίας «Globo», μετέδωσε ότι ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε, Ντανίλο, υπέκυψε στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί, μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το πρωί στην Κολομβία.

Ο Ντανίλο ήταν αρχικώς μεταξύ των διασωθέντων από την συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας στην Κολομβία, όμως σύμφωνα με τον τοπικό Ερυθρό Σταυρό, έχασε την μάχη με τον θάνατο στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 75.

Τα άσχημα μαντάτα επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας ανακοινώνοντας επίσημα τα ονόματα των έξι επιζώντων από το αεροπορικό δυστύχημα. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές, Αλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο La Ceja, Τζάκσον Ραγκναρ Φόλμαν που νοσηλεύεται στο ίδρυμα San Vicente και τον Χίλιο Ερμίτο Ζαμπιερ.

Της συντριβής διεσώθησαν επίσης, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Ερβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Βαλμορμπίδα, με τους πρώτους δύο να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Somer Rionegro και τον τρίτο στο La Ceja.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Συγκλονισμένη είναι η Νότια Αμερική από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την Σαπεκοένσε. Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν πως συνετρίβη το αεροσκάφος της πτήσης τσάρτερ CP-2933 με 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Οι πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, κάνουν λόγο για συνολικά 76 νεκρούς.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πριν από περίπου 15 μέρες, στο ίδιο αεροσκάφος επέβαινε ο Λιονέλ Μέσι και η εθνική Αργεντινής, που ταξίδεψε στη Βραζιλία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018. Όταν πληροφορήθηκε για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, η Άλισεν Ρούσελ θεώρησε πως ο αδερφός της, Αλαν είναι νεκρός, αλλά αργότερα έγινε γνωστό πως ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν από τους λιγοστούς επιζώντες της τραγωδίας.

Η ίδια με μια σειρά από μηνύματα στο Twitter έδειξε την ευγνωμοσύνη της στο Θεό και προσευχήθηκε ανάλογη τύχη να έχουν και άλλοι επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους: «Σε ευχαριστώ Θεέ μου! Το αδύνατο είναι δυνατό. Ο Θεός είναι μεγάλος πατέρας. Είθε να φυλάει όλη την ομάδα της Σαπεκοένσε», ανέφερε σχετικά.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας για την τραγωδία

Την θλίψη της για την είδηση της πτώσης του αεροσκάφους εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσης, και η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Βραζιλίας, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με την CONMEBOL. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την θλίψη μας για την είδηση που προέρχεται από την Κολομβία, και το δυστύχημα με το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την CONMEBOL και τις αρχές και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί με τους επιβαίνοντες».

Σύμφωνα με τα κολομβιανά ΜΜΕ είναι δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής. Η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στην περιοχή καθιστά δύσκολο το έργο των διασωστικών ομάδων. «Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, η ορατότητα ελάχιστη, γι’ αυτό και η πρόσβαση των ελικοπτέρων ήταν αδύνατη. Τα ασθενοφόρα αντιμετώπισαν μποτιλιάρισμα στο δρόμο, οπότε η άφιξή τους έγινε με σχετική καθυστέρηση», ανέφερε ρεπόρτερ του κολομβιανού ραφιοφωνικού σταθμού «Radio Caracol».

Οι εργασίες των ομάδων διάσωσης έχουν σταματήσει τις έρευνες για τους διασωθέντες εξ αιτίας των πολύ κακών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Το ίδιο και τα δύο ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το σημείο της συντριβής.

Ο γενικός αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, Χοσέ Χεράρδο Αθεβέδο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν σταματήσει γιατί δεν υπάρχει ελπίδα να βρεθούν άλλοι διασωθέντες».
Για τα αίτια της τραγωδίας διίστανται οι εκτιμήσεις. Έλλειψη καυσίμων η πρώτη εκδοχή, ηλεκτρική βλάβη η δεύτερη. «Ο πιλότος έδωσε σήμα έκτακτης ανάγκης. Του δόθηκε προτεραιότητα για προσγείωση. Μετά, χάθηκε το σήμα», ανέφερε η υπηρεσία της Κολομβίας για την ασφάλεια στα αεροδρόμια.

«Η Σαπεκοένσε μας να συνεχίσει να ζει», λέει συντετριμμένος ο αντιπρόεδρος της ομάδας

Συντετριμμένος και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο αντιπρόεδρος της Σαπεκοένσε, Ιβάν Τότσο, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό SportTV μέσα από το γήπεδο της ομάδας, η οποία αποδεκατίστηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, όπου ταξίδευε για τον τελικό του Copa Sudamericana απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ. «Τη στιγμή που η ομάδα μας είχε κερδίσει την εθνική αναγνώριση, ήρθε αυτή η τραγωδία. Συγκεντρωθήκαμε στο στάδιο, υποδεχόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων, τουε ανθρώπους που αγαπούν τη Σαπεκοένσε. Περιμένουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό … ώστε η Σαπεκοένσε μας να συνεχίζει να ζει», δήλωσε με “σπασμένη” φωνή ο Τότσο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: