Απειλές εναντίον του Προέδρου Ομπάμα: Στο Ιδρυμα Νιάρχος η ομιλία του, όχι στην Πνύκα




Σε αλλαγή της ομιλίας του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, για λόγους ασφαλείας οδηγήθηκαν οι Aμερικανοί επιτελείς που προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί τελικά το πρωί της Τετάρτης η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Αρχικά είχε επιλεγεί η Πνύκα, για λόγους όμως ασφαλείας οι Aμερικανοί επιτελείς που προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα αποφάσισαν να αλλάξουν τοποθεσία χώρο, επιλέγοντας καλύτερα προφυλαγμένο χώρο.

Επιπροσθέτως, επανεξετάζονται στο σύνολό τους, όλα τα μέτρα ασφαλείας, η διαδρομή και οι χώροι στους οποίους θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις η αλλαγή έγινε επειδή υπάρχουν φόβοι μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία.

Bάσει όλων των χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης επίθεσης (επιχειρησιακών αλλά και λόγω της συγκυρίας) οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία επόμενη τρομοκρατική ενέργεια πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου στην Αθήνα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Σαφείς απειλές κατά του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξαπολύει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε προκήρυξη της, όπου εξηγεί τους λόγους για την επίθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama. Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή… Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας… τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση….

Όμως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο… Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας.
Εμείς θέλουμε να ξαναβάλουμε τη λέξη «αναρχία» στα στόματα, στην καρδιά και στο μυαλό μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να φτιάξουμε υποδομές αυτομόρφωσης για να αναλύουμε τον εχθρό και τους σχεδιασμούς του, να στηρίζουμε τις αναρχικές διαδικασίες και συνελεύσεις για να επικοινωνούμε με τους συντρόφους, να
μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και να δημιουργούμε ανοιχτούς τόπους συνάντησης με ανθρώπους που δεν χωράνε στον κόσμο της εξουσίας και παράλληλα να οργανώσουμε παράνομες ένοπλες υποδομές και πυρήνες άμεσης δράσης, που θα πραγματοποιούν επιθέσεις, θα χτυπούν τον εχθρό και θα αποτελούν μια πρόταση για το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη για τη διαρκή αναρχική επανάσταση «…και μόλις φτάσουμε στον σκοπό μας, θα τον μετατοπίσουμε λίγο πιο πέρα ακόμα, για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

ΠΥΡΕΤΟΣ στην ΕΛΑΣ για το διήμερο Ομπάμα στην Αθήνα
Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, αναμένεται να πάρουν μέρος στα μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρωτεύουσα, μετά και την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στην πρεσβεία της Γαλλίας, θα θυμίζιε στρατιωτικοποιημένη ζώνη  το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου.
Στα μέτρα ασφάλειας εκτός από τους έλληνες αστυνομικούς, θα πάρουν μέρος και 500 πράκτορες της CIA, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα, καθώς και τα μέλη της προσωπικής φρουράς του Μπαράκ Ομπάμα.
Τα οχήματα και ο εξοπλισμός  των Αμερικανών, θα μεταφερθεί με μεταγωγικά αεροσκάφη. Εκτός από τα στελέχη, οι αμερικανοί θα φέρουν και ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για την ανίνχνευση τυχόν ύποπτων κινήσεων ή αντικειμένων.
Παράλληλα, θα υπάρχουν και drones που θα αναγνωρίζουν τυχόν επιθετικές ενέργειες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα προσγειωθεί, με το Air Force One στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέσω δρομολογίου, που για ευνόητους λόγους, δεν γνωστοποιείται, θα φτάσει στην πρωτεύουσα για τις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Κατά την διάρκεια των μετακινήσεών του,οι δρόμοι της πόλης θα κλείνουν μισή ώρα πριν από τη διέλευσή του, ενώ «επικίνδυνες» περιοχές, θα είναι υπό τα βλέμματα φρουρών, ελεύθερων σκοπευτών (σε 24ωρη βάση) και πυροτεχνουργών.
Η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα είναι η πρώτη  Αμερικανού προέδρου έπειτα από αυτήν του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: