Αναφορά εκπροσώπου γ.γ. ΟΗΕ στις συναντήσεις ‘Ειντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί




Αναφορά στις χωριστές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έιντε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί, και στις δηλώσεις του κ. `Ειντε μετά από αυτές, έκανε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stéphane Dujarric.

Ο κ. Dujarric ανέφερε πως μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά τις συναντήσεις, ο κ. Eide δήλωσε ότι και οι δύο ηγέτες έχουν εκφράσει τη συνεχιζόμενη επιθυμία τους για να βρουν ένα τρόπο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μοντ Πελεράν, στην Ελβετία, ήταν μια οπισθοδρόμηση στη διαδικασία και υπάρχει η ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος για να ξεπεραστεί.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Dujarric, ο κ. `Ειντε είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ιδεών, αλλά είναι στο χέρι των δύο ηγετών να πάρουν την απόφαση για να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να συντονιστούν τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να μην χαθεί η δυναμική των συνομιλιών.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: