Αυστριακός ΥΠΑΜ: Μεταβατική θα έπρεπε να είναι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για πρόσφυγες




«Eλεγα πάντα ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια Ε.Ε. να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» είπε ο υπουργός Αμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ στην εφημερίδα Bild.

«Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» όπως τόνισε.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο Αυστριακός πολιτικός προσκάλεσε στη Βιέννη τη ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία. «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία» όπως είπε.

Στόχος της συνάντησης είναι να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων μετά τις νέες απειλές της Αγκυρας ότι θα καταγγείλει την εν λόγω συμφωνία με την Ε.Ε.. Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε ακόμα μια φορά να καταγγείλει η Τουρκία τη συμφωνία με την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες ακόμα και πριν το τέλος του 2016, εάν δεν καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της χώρας του, που ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Ο Ντόσκοτσιλ κάλεσε την τουρκική πολιτική ηγεσία να βάλει τάξη στα του οίκου της και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψουμε να απειλούμαστε άλλο πια».

05/11/2016 15:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: