Τσίπρας: “Να ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης αν υπάρχει σκάνδαλο Siemens”




Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: “Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens”.

“Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

“Γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε” πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.

«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

“Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ” είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε “όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο”.

“Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς” είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ακουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

«Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

“Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον “Κήρυκα Χανίων”. Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα.

Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες.

Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια” ανέφερε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, καταλήγοντας ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι “από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.”

Αλ. Τσίπρας σε Κυρ. Μητσοτάκη: Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο, μετά την δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη είπε ότι “ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε κ. Μητσοτάκη, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις ανακοινώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα.

“Το 1,1 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή χρεών και το 1,7 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το 1,7 πρέπει να υπάρχει πλήρης αναφορά, να υπάρχουν εκθέσεις και για τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το 1,7 δισ. δεν θα δοθεί σε συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα, είπε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε ομόλογα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα” είπε ο πρωθυπουργός.

“Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από τη διαπλοκή”, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στην πρωτολογία του

Για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βούλησης και στόχο του μιντιακού κατεστημένου να πάρει καθεστώς αλήθειας το διαρκές ψέμα, μίλησε ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα κ. Μητσοτάκη θα απολογηθείτε

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην προ ημερησίας διαράξεως συζήτηση, και συνέχισε:

Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός

Έκανε λόγο για μια “διαρκή απόπειρα” μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα.

Είπε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Πρέπει να χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στόχος σας είναι να πείσετε ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο

Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό, τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: Το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία.

Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου “δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες”. Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος.

Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις.

Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος

Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Δεν πρόκεται να κάνουμε πίσω

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν.Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε στον ελληνικό λαό τα δάνεια. Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;

Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά;

Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”; τόνισε ο πρωθυπουργός.

Είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν τη χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω

Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω, είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε.

Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κλίνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε:

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς κ. Μητσοτάκη είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής

Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens.

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: