Το Εθνικό Ωδείο γίνεται 90 ετών και γιορτάζει: Εκπαιδευτικές δράσεις, μουσικές εκδηλώσεις




Ενενήντα κεράκια σβήνει το Εθνικό Ωδείο και το γιορτάζει με σειρά εκπαιδευτικών δράσεων και μουσικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, που κορυφώνονται με μία επετειακή συναυλία, στις 12 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πολλοί γνωστοί απόφοιτοι και μουσικά σύνολα του Ωδείου, αφού από το 1926, οπότε ο κορυφαίος συνθέτης και μουσουργός Μανώλης Καλομοίρης ίδρυσε το Εθνικό Ωδείο, έχουν γαλουχηθεί στους κόλπους του γενιές και γενιές μαθητών που διέπρεψαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις ποικίλες καλλιτεχνικές, αλλά και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που παίρνει φέτος το Εθνικό Ωδείο, διευρύνοντας το φάσμα των συνεργασιών και σπουδών του προς νέες κατευθύνσεις, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η γενική διευθύντρια του Ωδείου και εγγονή του Μανώλη Καλομοίρη, Χαρά Καλομοίρη.

Σε αυτές ξεχωρίζουν τα νέα τμήματα, τα οποία ξεκινούν μέσα στον Οκτώβριο, και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της φιλοσοφίας για παροχή διά βίου μουσικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, όπως η Μουσική Πατριδογνωσία, που έρχεται για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο, αφορά παιδιά από 9 έως 11 ετών και έχει στόχο να τα φέρει κοντά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Επίσης το νέο τμήμα Μουσικής Ακρόασης και Εκτίμησης για Ενήλικες (Κίνηση-Σκηνική Παρουσία-Performing Arts-Musical κ.ά.) απευθύνεται σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη μουσική παιδεία, με στόχο την «καλλιέργεια ευαίσθητων ακροατών μουσικής». Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν τα σεμινάρια που θα δοθούν φέτος στους χώρους του Ωδείου, όπως αυτό των κρουστών οργάνων υπό τη διδασκαλία του Βασίλη Βασιλάτου και του σύγχρονου τραγουδιού με την Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και το masterclass πιάνου με τη διακεκριμένη σολίστ Ελένη Μουζάλα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: