Την στελέχωση του Υπερταμείου προωθεί τώρα η κυβέρνηση: Διεθνής προκήρυξη




Του Θανάση Κουκάκη

Διεθνή προκήρυξη για την στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα δημοσιοποιήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτήν την ενημέρωση παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους επικεφαλής των θεσμών στη συνάντηση τους που ολοκληρώθηκε στις 11.30.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του νέου Υπερταμείου θα προχωρήσει σε διεθνή προκήρυξη για τη στελέχωση του διοικητικού συμβουλίου του νέου φορέα και θα προσλάβει σύμβουλο από την αγορά ο οποίος θα καταρτίσει short list με τους υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και των λοιπών μελών του ΔΣ.

Σε κάθε περίπτωση η στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2016.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με αντικείμενο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουντετάκης.

Οι θεσμοί δέχθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν πως ο στόχος για αποπληρωμή οφειλών 1,8 δις ευρω έχει επιτευχθεί. Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δις ευρώ στο EuroWorking Group της 24ης Οκτωβρίου.

“Υπήρχε υπερκάλυψη του στόχου για τα ληξιπρόθεσμα και θα ακολουθήσει θετική έκθεση των θεσμών στο ΕWG για την εκταμίευση της δόσης”, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

http://www.cnn.gr/money/story/51254/adeiodotoyntai-oi-etaireies-diaxeirisis-kokkinon-daneion

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: