Θεοχάρους: Προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Τουρκίας η λύση, ΔΔΟ δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα των Κυπρίων




Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ένιωθε φόβο, θα αποκάλυπτε ήδη στον λαό όλη την αλήθεια γύρω από τα συμφωνηθέντα στις συνομιλίες, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη» Ελένη Θεοχάρους, σχολιάζοντας χθεσινές αναφορές του ΠτΔ στο Παραλίμνι.

Είπε επίσης ότι η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (ΔΔΟ) δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα του λαού.

Σε δηλώσεις της το πρωί του Σαββάτου, στα γραφεία του κόμματος, η κ. Θεοχάρους έκανε επίσης λόγο για διλήμματα προς το λαό, υπό τη μορφή εμμέσων εκβιασμών, και είπε ότι η «Αλληλεγγύη» ποτέ δεν περιορίστηκε σε συνθήματα, αλλά έκανε προτάσεις τόσο για τη συνολική λύση, όσο και για κάθε πρόβλημα.

«Εάν η ΔΔΟ ήταν μια ρεαλιστική λύση, θα είχε ήδη επιτευχθεί μετά από 40 χρόνια συνομιλιών», είπε, προσθέτοντας ότι η λύση αυτή δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού και παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του Τ/κ ηγέτη.

«Η λύση της ΔΔΟ σας διαβεβαιώ ότι θα απορρίπτεται συνεχώς από τον κυπριακό λαό, έστω και αν την φέρει ενώπιον του χίλιες φορές ο κ. Χάνεϊ», είπε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Σε σχέση με προτροπές του Προέδρου να καταστεί μετριοπαθής ο δημόσιος λόγος, η κ. Θεοχάρους τον κάλεσε «να απευθυνθεί προς εκείνους που συλλήβδην μας εξυβρίζουν νυχθημερόν» ότι οικοδομούν καριέρες πάνω στο άλυτο Κυπριακό, τη στιγμή που, όπως είπε, οι ίδιοι διαμοιράζουν τις πολιτειακές θέσεις του νέου καθεστώτος.

Στόχος μας, κατέληξε, είναι μια καλή λύση, για την οποία θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Τουρκίας η λύση

Η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε εξάλλου στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, λέγοντας ότι οι βουλευτές της Αλληλεγγύης υπερψήφισαν το ψήφισμα που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, σχετικά με πρόνοιες της λύσης του Κυπριακού για ασφάλεια και εγγυήσεις, δυστυχώς όμως το απέρριψαν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Στο ψήφισμα, πρόσθεσε, περιλαμβανόταν αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως συνεχίσει να επιδιώκει επίλυση του Κυπριακού, που να μην επιτρέπει την παρουσία ξένων στρατευμάτων και τις εγγυήσεις από ξένες δυνάμεις.

«Η λύση που αποδέχονται τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα είναι προσαρμοσμένη και σε αυτό τον τομέα στις απαιτήσεις της Τουρκίας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: