Στο λιμάνι Λεμεσού το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle




Με πλήρωμα δυο χιλιάδων περίπου ατόμων και φέροντας τεράστια δύναμη πυρός, το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της Ευρώπης, το γαλλικό Charles De Gaulle, βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι της Λεμεσού.

Το Charles De Gaulle, είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια και αυτή την περίοδο λαμβάνει μέρος στις επιχειρήσεις κατά του ισλαμικού κράτους στο πλαίσιο της επιχείρησης “Inherent Resolve”.

Μεταφέρει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, δύο αεροπλάνα Hawkeye, ένα αεροπλάνο θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ είχε αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου από την Τουλόν στη νότια Γαλλία.

Η διοίκηση του πλοίου φιλοξένησε το πρωί δημοσιογραφικά συνεργεία και όπως δήλωσε ο πλοιαρχός του Eric Malbrunot, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το αεροπλανοφόρο αλλά και ο ίδιος επισκέπτονται το λιμάνι Λεμεσού και την Κύπρο.

Η πρώτη φορά ήταν το 2010, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι σε όλους έμεινε αξέχαστη η φιλοξενία της οποίας έτυχαν, ενώ και σήμερα το πλήρωμα έτυχε θερμής υποδοχής και εξαιρετικής εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του λιμανιού.

Υπέδειξε παράλληλα πως πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη προετοιμασία για το λιμάνι να μπορεί να υποδεχθεί να φιλοξενήσει “μια πόλη δυο χιλιάδων κατοίκων” και εξέφρασε τη χαρά όλων που βρίσκονται ξανά στη Λεμεσό και την Κύπρο.

Ο Malbrunot είπε πως το πλήρωμα θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες μετά από μια δύσκολη περίοδο επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αποστολής του.

KΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: