Στην Κύπρο Καμμένος, Αμανατίδης για την παραλαβή των λειψάνων των νεκρών του NORATLΑS




Στην Κύπρο φθάνει σήμερα Τρίτη ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να συμμετάσχει σε τελετή επίσημης παραλαβής λειψάνων Ελλήνων αγωνιστών, που επέβαιναν στο αεροσκάφος ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά την 21η Ιουλίου 1974 στη Λευκωσία.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΕΘΑ καθώς και από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, αναχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τη Λάρνακα. Μετά την άφιξή της, η ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης των λειψάνων των Ελλήνων Πεσόντων του NORATLAS.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στη Λέσχη Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς και ακολούθως θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό την Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, έξω από την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των λειψάνων. Θα τοποθετηθούν σε οστεοκιβώτια σε διασκευασμένο χώρο και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει στην Αθήνα για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης στη τελετή υποδοχής των λειψάνων των 16 Ελλαδιτών πεσόντων ηρώων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4.

Στην τελετή, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και  συγγενείς των πεσόντων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση Τατοΐου, όπου θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση.

Κατά τη τελετή ο κ. Φωκαίδης θα απονέμει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στους συγγενείς των πεσόντων που δεν έγινε κατορθωτό να ταξιδέψουν στην Κύπρο για την τελετή παράδοσης.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 4/10/2016 07:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: