Στην Κύπρο οι Κακλαμάνης και Σιούφας για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις Δήμου Μόρφου




Στην Κύπρο θα βρίσκονται από αύριο 7 Οκτωβρίου, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας για να λάβουν μέρος στις αντικατοχικές εκδηλώσεις και Μέρες Μνήμης του Δήμου Μόρφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι κ. Κακλαμάνης και Σιούφας έχουν προσκληθεί από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μόρφου ως επίτιμοι Δημότες του για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις και Μέρες Μνήμης.

Οι φετινές εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα με αιμοδοσίες την Τετάρτη και την Πέμπτη σε Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Στην αγκαλιά της Μόρφου» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Κυριακή στον Αστρομερίτη. Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο πεσόντων στην εκκλησία Αγίου Αυξιδίου στον Αστρομερίτη και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει ομιλία στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κέντρο Αστρομερίτη και θα ακολουθήσει η αντικατοχική πορεία προς το μνημείο πεσόντων στο οδόφραγμα Αστρομερίτη, όπου θα επιδοθεί και ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: