Σοβαρές καταγγελίες Αλληλεγγύης: Η κρυφή διπλωματία Αναστασιάδη, δυστυχώς συνεχίζεται




Σε σοβαρές καταγγελίες περί κρυφής διπλωματίας του προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό προχώρησε το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Αναμένουμε ότι η αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα αξιοποιηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, τόσο για τις μέχρι τώρα συγκλίσεις οι οποίες παραμένουν στο σκοτάδι και τις κατατεθειμένες θέσεις των δύο πλευρών, όσο και για την στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει ο Πρόεδρος στην Ελβετία.

Η κρυφή διπλωματία από πλευράς Αναστασιάδη, δυστυχώς συνεχίζεται. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ακόμη και στη ρητορική των υποστηρικτών των συνεχών υποχωρήσεων προκειμένου να επιτευχθεί μια οποιαδήποτε λύση, εμφανίζεται πλέον η παραδοχή της ήττας και της πλήρους αποδοχής των τουρκικών όρων. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς την κατεύθυνση ότι η συμφωνία δεν θα οδηγήσει σε μια στοιχειωδώς λειτουργική λύση και ότι όλοι οι τουρκικοί όροι έχουν γίνει αποδεκτοί.

Είναι με αυτές τις συντεταγμένες που θα μεταβεί ο Πρόεδρος στην Ελβετία για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, χωρίς να έχει διασφαλιστεί στοιχειωδώς η λειτουργικότητα του κράτους;

Οι χθεσινές δηλώσεις Μογκερίνι για επαρκές περιβάλλον ασφάλειας του νέου κράτους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πείθουν διότι η ίδια η ΕΕ δεν έχει καταφέρει καν να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εξωτερικών της συνόρων.
Είναι πλέον σαφές ότι όλα όσα εκτυλίσσονται ήταν προσυμφωνημένα ήδη από τη Νέα Υόρκη και απλώς μέσα από τις λεγόμενες εντατικές συνομιλίες καθορίστηκαν κάποιες λεπτομέρειες.

Ο οδικός χάρτης υπήρχε από τη Νέα Υόρκη και αποδεικνύεται ότι εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο να μάθουμε κάποια από τα ήδη συμφωνημένα επόμενα στάδια στο Κυπριακό.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: