Σκοπιμότητα βλέπει ο Βίτσας πίσω από καταγραφές Ολάντ, για δραχμή και Πούτιν




«Ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητήθηκε, ούτε σε πολιτικό ούτε σε κυβερνητικό επίπεδο, να τυπώσουμε χρήμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real FM, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ σχετικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν και την περίοδο του Ιουλίου του 2015 στην Ελλάδα.

«Τις σκοπιμότητες μιας τέτοιας συγγραφής δεν μπορώ να τις ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας υπενθύμισε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2015 δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη – όχι απλώς δύσκολη – αλλά και με λίγα όπλα, ακριβώς γιατί είχε προετοιμαστεί από καιρό μια λογική αριστερής παρένθεσης. Αυτή η μάχη οδήγησε σε ένα συμβιβασμό. Όταν μιλάει κάποιος για συμβιβασμό, αυτός εμπεριέχει και την έννοια της ήττας. Σημασία έχει αν ο συμβιβασμός αυτός σου δίνει τη δυνατότητα να σταθείς όρθιος, να διεκδικήσεις, και από κει και πέρα να είσαι μέσα στη μάχη. Νομίζω ότι αυτό καταφέραμε, και αυτό είναι και η καινούργια ελπίδα μέσα από δυσκολίες τις οποίες κανένας δεν αμφισβητεί. Όχι μόνο μέσα από κυβερνητικές δυσκολίες, αλλά και κοινωνικές δυσκολίες. Δυσκολίες που από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνουν, όχι με λάθος, αλλά με ψευδή τρόπο. Μέσα από κει μπορούμε να δούμε, και βλέπουμε ήδη, κάποιες καλυτερεύσεις, ιδιαίτερα σε ζητήματα προστασίας των πιο φτωχών» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

«Είμαστε στη μάχη για τον τρόπο με τον οποίο τα επώδυνα μέτρα δεν θα χτυπήσουν τόσο πολύ το λαό, και από την άλλη οι δανειστές θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της συμφωνίας. Υποχρεώσεις που δεν τις διεκδικούμε, αλλά τις απαιτούμε. Εκεί στηρίζεται η όλη πορεία της χώρας μας», επισήμανε ο κ. Βίτσας.

«Δεν γίνεται από τη δική μας πλευρά να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας και από τη πλευρά των δανειστών να υπάρχει «θα δούμε». Αυτά πρέπει να πηγαίνουν αντάμα. Σε αυτή τη λογική δουλεύει η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση να γίνει αυτό, εμείς έχουμε και απαίτηση, έχουμε και πολιτική, έχουμε και συμμάχους. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015. Σήμερα, και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνεται πιο αντιληπτό ότι η πολιτική της κοινωνικής λιτότητας ως αυτόνομη πολιτική έχει πολύ κοντά ποδάρια και δεν βοηθάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας παρατήρησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και θα παραμείνει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ασκώντας κυβερνητική πολιτική, η ριζοσπαστική αριστερά δεν μπορεί παρά να παίρνει υπόψη της την πραγματικότητα και τα προβλήματα. Είμαστε στα δύσκολα. Αν ήμασταν στα εύκολα, δεν θα ήμασταν εμείς, θα ήταν κάποιοι άλλοι. Έχει σημασία να βάζεις στόχους αντίστοιχους με τις αξίες σου, με τις ιδέες σου, χωρίς να μένεις σε κάποιου είδους ιδεοληψίες, να διαχειρίζεσαι την πραγματικότητα και να παίρνεις υπόψη σου τους συσχετισμούς. Οι συσχετισμοί λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι καλύτεροι από πέρσι», εκτίμησε.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ ανοιχτός στην κοινωνία, γιατί παλεύει για την κοινωνία και γιατί την χρειάζεται να στέκει δίπλα του. Το γεγονός ότι ήταν στο συνέδριο και άλλες δυνάμεις, είναι καλό: σημαίνει ότι στηρίζουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

14/10/2016 19:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: