Συνεχίζουν την ανταλλαγή πυρών για ΕΣΡ Μαξίμου – ΝΔ: Αντιδρούν τα κόμματα




«Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει “υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών” και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι μάσκες, λοιπόν, έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια, το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής».

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή. Και αυτό, πλέον, δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση ΝΔ

«Είναι προφανές ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς ζαλισμένοι από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, δεν θέλουν να καταλάβουν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη νομοθετική πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Φταίνε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Για την καθυστέρηση στη συγκρότηση του ΕΣΡ ευθύνη έχουν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η ΝΔ και η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχισθεί, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «παραμένει σταθερή στη θέση της για την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Επίσης παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ, το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το κόμμα είχε ζητήσει και στην προηγούμενη σχετική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να προηγηθεί της συζήτησης για την συγκρότηση του ΕΣΡ, η επικείμενη τότε απόφαση του ΣτΕ.

«Είναι προφανές ότι μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, το ΕΣΡ (και μόνον αυτό), έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό και την χορήγηση των αδειών. Επομένως είναι αυτονόητο ότι πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία να συμμορφώνεται με το πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. Εδώ δεν χωρούν νέες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ -και ιδίως για την θέση του Προέδρου- σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτικών κομμάτων (σύμφωνα με το Σύνταγμα), αλλά και να παράσχουν την εγγύηση για μια αξιόπιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής. «Επομένως είναι δεδομένη η αρνητική θέση μας για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, πρόσωπο που τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί», σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Προτείνουμε μάλιστα να προηγηθεί της συγκρότησης η ακρόασή τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής», καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όχι από Ποτάμι σε Πολύδωρα και προτείνει Τζαννετάκο

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, συζήτησε και εκτίμησε ότι μια καλή λύση για το ΕΣΡ θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος. Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν και αυτά τα χαρτιά τους. Όμως το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ και το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν αποτελεί βάση ο νόμος Παππά. Έχει καταπέσει και στη συνείδηση της κοινωνίας και βέβαια δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους σχετικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Λαφαζάνης: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ θέλουν αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

«Η τηλεοπτική ολιγαρχία ποδηγετεί την πολιτική ζωή» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Στη συνέντευξή του ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι η κυβερνητική πρόταση για τον Β. Πολύδωρα για τη θέση της προέδρου του ΕΣΡ υπήρξε και «άστοχη» και «ευτελής αντιπερισπασμός», ενώ υποστήριξε την άποψη ότι ήταν και «εντελώς άκομψος ο τρόπος που έγινε αυτή η πρόταση διά του Μαξίμου».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «μετά τον Τσίπρα που πρότεινε τον Β. Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, ήρθε ο “συνέταιρος”, Βασίλης Λεβέντης, για να προτείνει έναν εκ των Σταύρου Δήμα και Ανδρέα Ανδριανόπουλου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ».

«Έτσι που πάνε δεν θα αφήσουν δεξιό για δεξιό που να μην προτείνουν στην προεδρία του ΕΣΡ, μέχρι κάποιος να τους κάτσει… Μητσοτάκη θέλοντος. Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της είναι για γέλια και για κλάματα. Πρόκειται για κατάντημα», κατέληξε το κορυφαίο στέλεχος της ΛΑΕ.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική τακτική για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εξυγίανση και τη δημοκρατική αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου αλλά για την επιρροή της και τον έλεγχο στα κανάλια. Επιχειρεί, μάλιστα, να αποκτήσει ματαίως το πάνω χέρι στα τηλεοπτικά πράγματα με άγαρμπες, ερασιτεχνικές και προκλητικές μεθοδεύσεις».

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης στη συνέντευξή του δήλωσε ότι «το σημερινό τηλεοπτικό σκηνικό είναι αναξιόπιστο και φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα της χώρας. Από τότε που εισέβαλαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην τηλεόραση προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στη χώρα και ποδηγετήθηκε η πολιτική ζωή. Διαμορφώθηκε μια τηλεοπτική ολιγαρχία. Αυτή η κακοδαιμονία συνεχίζεται ως σήμερα. Ο τηλεοπτικός χώρος χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική αλλαγή».

Δυστυχώς, συνέχισε ο Παν. Λαφαζάνης «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ενδιαφέρονται γι’ αυτήν την δημοκρατική αλλαγή. Οι ηγετικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση μνημονιακών “συμμοριών”, που ενώ η Ελλάδα βουλιάζει και ερειπώνεται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών τους, αυτές σφάζονται για τη μνημονιακή εξουσία και το μοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας».

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η χώρα οδεύει με βεβαιότητα στο τέταρτο μνημόνιο: «Η Ελλάδα διανύει πρωτοφανώς το ένατο χρόνο συνεχούς, σχεδόν και βαθιάς ύφεσης. Η τραγωδία αυτή δεν έχει κανένα προηγούμενο σε όλο τον πλανήτη. Πολύ περισσότερο που δεν φαίνεται και καμιά ελπίδα στον ορίζοντα. Το δράμα είναι ότι η χώρα, μετά το τρίτο, οδεύει με βεβαιότητα στο τέταρτο μνημόνιο. Η είσοδος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα συνοδευθεί μόνο, μετά το 2018, με κάποιου είδους ανώδυνη και εντελώς ανεπαρκή παρέμβαση στο ελληνικό χρέος αλλά κυρίως με ένα νέο μνημόνιο που θα περιέχει τις σκληρές απορρυθμίσεις και νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, τα οποία προτείνει το ΔΝΤ».

http://mignatiou.com/2016/10/parapano-apo-orato-to-navagio-gia-esr-meta-tin-arnisi-polidora-kivernisis-gia-aposirsi/

http://mignatiou.com/2016/10/allazi-olo-ton-epimacho-nomo-tou-o-nikos-pappas-gia-esr-alla-stirizi-polidora/

http://mignatiou.com/2016/10/moni-lisi-i-ekloges-lei-o-kir-mitsotakis-meta-ti-sinantisi-tou-me-prokopi-pavlopoulo/

31/10/2016 15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: