Σε θετικό κλίμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank




Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τη Deutsche Bank να ανακάμπτει περαιτέρω από τις πρόσφατες απώλειές της.

Στις 10:17 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει άνοδο κατά 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1% στις 7.056,77 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα του 2015 και η πρώτη φορά που ξεπέρασε τις 7.000 μονάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.

Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 2% περίπου, σε υψηλό δύο εβδομάδων. Η μετοχή της υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή πριν ανακάμψει εν μέσω προσδοκιών για γρήγορη συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για το υψηλό πρόστιμο που της επιβάλλουν.

Η HSBC ανέφερε ότι παρά τις προφανείς λειτουργικές αδυναμίες της Deutsche Bank, οι φόβοι για την φερεγγυότητα της τράπεζας είναι υπερβολικοί. Ωστόσο, η HSBC μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, προβλέποντας δύσκολες συνθήκες για το τραπεζικό περιβάλλον και προσθέτοντας ότι η Deutsche Bank ίσως υποστεί απώλεια εσόδων λόγω της βραχυπρόθεσμης έλλειψης εμπιστοσύνης.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας Intertek, που διεξάγει δοκιμές σε προϊόντα και υλικά, σημείωσε άνοδο πάνω από 4% καθώς η Jefferies αναβάθμισε τη σύστασή της σε “buy” από “underperform”.

04/10/2016 10:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: