Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά




Ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η νέα κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, κατά την οποία θα εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του Νόμου που εισήγαγε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, ορισμένοι εξ αυτών εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια και κάποιοι άλλοι όχι, θίγουν το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Υπουργό Επικρατείας (το ΕΣΡ δεν έχει συγκροτηθεί καθώς χρειάζεται ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση στη Διάσκεψη των Προέδρων της ελληνικής Βουλής και αυτή δεν έχει επιτευχθεί) καθώς και τον ορισμό του αριθμού των αδειών σε τέσσερις.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας αναμενόταν να αρχίσει με την ολοκλήρωση της εισήγησης του Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε, ήδη, ξεκινήσει την τοποθέτησή του την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, κατά την οποία έγιναν παραδεκτές οι προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών. Μετά την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των Συμβούλων θα ακολουθήσει ψηφοφορία, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα καταστεί, λόγω ώρας, δυνατό να διεξαχθεί σήμερα και πιθανότατα θα μεταφερθεί για την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: