Προβάδισμα 11 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Τραμπ




Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, αύξησε στις 11 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά τη μετάδοση ενός σκανδαλώδους βίντεο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας The Wall Street Journal, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 46% των εξ όσων είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν έναντι 35% του Τραμπ. Ο φιλελεύθερος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον συγκεντρώνει ένα 9% και η υποψήφια των οικολόγων Τζιλ Στάιν 2%.

Η συγκεκριμένη έρευνα—το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της οποίας ανέρχεται σε ±4,6%—διενεργήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, δηλαδή μετά την αναμετάδοση ενός βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί το 2005 και στο οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων κάνει χυδαίες και υποτιμητικές δηλώσεις για τις γυναίκες, αλλά πριν από το δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων.

Συνολικά το 52% εξ όσων ερωτήθηκαν (έναντι 42%) θεωρεί ότι αυτό το βίντεο θα αποτελέσει ένα κρίσιμο διακύβευμα της εκστρατείας. Ενώ το 41% εκτιμά ότι οι δηλώσεις του Τραμπ σε αυτό είναι «εντελώς απαράδεκτες».

10/10/2016 20:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: