Πούτιν: Η Μόσχα δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για το ζήτημα των υποκλοπών




Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σχολίασε τις απειλές των ΗΠΑ, αναφορικά με τις υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τονίζοντας ότι αποτελούν επίσημη αναγνώριση ότι τις πραγματοποιούν οι ΗΠΑ.

Τόνισε επίσης, ότι η διακυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τις καταγγελίες των υποκλοπών κατά της Ρωσίας, προκειμένου ν’ αποπροσανατολίσει την προσοχή των ψηφοφόρων από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι όταν οι αντιπαραθέσεις για τις αμερικανικές εκλογές τελειώσουν, τότε, θα υπάρξει μία πραγματική ευκαιρία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα χαιρετίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια ενός Αμερικανού ηγέτη, που θα θέλει να συνεργαστεί με τη Μόσχα. Ο ίδιος, ξεκαθάρισε επίσης, ότι η Ρωσία δεν έχει σκοπό να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ δε γνωρίζει τι θα συμβεί μετά από αυτές.

Ο Πούτιν εκτίμησε επίσης, ότι είναι αντιπαραγωγικό να θυσιάζονται οι σχέσεις με τη Ρωσία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα της αμερικανικής διακυβέρνησης, τη στιγμή που η Ρωσία, δεν επιδιώκει αν έρθει σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

16/10/2016 14:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Νέο Δελχί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: