Πόλο: Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με νίκη, 9-7 την Σπαντάου, το τουρνουά του Μονακό




Νικηφόρα ολοκλήρωσε την παρουσία του στο δυνατό τουρνουά που διεξήχθη στο Μονακό ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 9-7 της Σπαντάου στο τελευταίο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Luis II». 

Οι Πειραιώτες, εμφανίστηκαν βελτιωμένοι, σε σχέση με τα πρώτα τους φιλικά, με τη Προ Ρέκο και τη Γιουγκ. Στην αναμέτρηση με την Σπαντάου, οι «ερυθρόλευκοι»,που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Μλάνταν Γιάνοβιτς, έφτασαν σχετικά εύκολα στην τελική επικράτηση αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο από τα μέσα του 1ου οκταλέπτου.

Στο 1ο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν με δυο γκολ, αλλά με τέσσερα διαδοχικά τέρματα από Κολόμβο (2), Φουντούλη και Μυλωνάκη προηγήθηκαν με 4-2 στο φινάλε της περιόδου. Ο Βαγγέλης Δελακάς δυο λεπτά περίπου μετά την έναρξη του 2ου  οκταλέπτου έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στον Θρύλο (2-5).  Μια διαφορά που επανέφερε ο Ντόσκας (3-6, 2:08) ο οποίος απάντησε στο γκολ του Γκιέλεν που είχε προηγηθεί (5:18) για να πάνε οι δυο ομάδες στην ανάπαυλα με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-5.

Στο 3ο οκτάλεπτο, οι Πειραιώτες έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και δεν δέχθηκαν κανένα γκολ ενώ ο Κολόμβος, σημείωσε το 5-8, 2:09 πριν την λήξη.  Ο Θρύλος διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα στην τελευταία περίοδο και έφτασε άνετα στη νίκη με το τελικό 9-7.
Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Χριστόδουλος Κολόμβος που σημείωσε «καρέ» τερμάτων, ενώ δυο φορές σκόραρε ο Δελακάς και από μια οι Μυλωνάκης, Φουντούλης, Ντόσκας.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-3, 0-1, 2-1

Βλάχος: «Καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε στο osfp.gr:

«Ξεκινήσαμε τη χρονιά από αυτό το τουρνουά. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η ομάδα αγωνίστηκε  σε  διαφορετικό ρυθμό στο τελευταίο ματς με τη Σπαντάου και ακολουθούσε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το συμπέρασμα είναι ότι χρειαζόμαστε παιχνίδια ώστε μέσα από αυτά να αφομοιώσουμε την τακτική και το πώς θέλουμε να παίξουμε βρίσκοντας αγωνιστικό ρυθμό. Ελπίζουμε ότι μέχρι να ξεκινήσει το Champions League να καταφέρουμε να κάνουμε ορισμένα παιχνίδια ή προετοιμασία με κάποια άλλη ομάδα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι.  Οι νέοι παίκτες έδειξαν αμέσως ότι μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβουν τα συστήματα μας και τι θέλουμε να κάνουμε».

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: