Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Φωτογραφία ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Πηγή: Πρόσωπο το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα απορρίψει, θα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο ΕΣΡ

Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Η πηγή επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τονίζει ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

29/10/2016 10:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

1 Comment on "Πηγή: Πρόσωπο το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα απορρίψει, θα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο ΕΣΡ"

  1. Απολλόδωρος | October 29, 2016 at 4:58 AM | Reply

    Τι σχέση έχει το πρόσωπο ???όλοι καλοί και ρξαιρετικοί είναι .Το πρόβλημα είναι ο νόμος !!!!!!!!!Γιατί δεν περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ η να ποσύρουν τον νόμο (και ας τον ξαναβγάλουν μετά αν τους παίρνει!!!! Οι 10μέρες θα κάνουν την διαφορά????? περιμέναμε 25 χρόνια!!! Κάθε ημέρα πρέπει να μας αποδεικνύουν πόσο κακομαθημένα και πόσο ανεύθυνα παιδιά είναι ????

Leave a comment

Your email address will not be published.


*