Πέφτει η μετοχή της Deutsche Bank λόγω μη επίτευξης συμφωνίας με τις ΗΠΑ




Απώλειες άνω του 3% κατέγραψαν νωρίτερα οι μετοχές της Deutsche Bank καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της Τζον Κράιαν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια γρήγορη συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης το Σαββατοκύριακο για την παραπλανητική πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Ο Κράιαν παραβρέθηκε στις συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, δημιουργώντας ελπίδες ότι ο ίδιος προσωπικά ίσως διαπραγματευθεί τη μείωση του προστίμου των 14 δισεκ. δολαρίων που ζητούν οι αμερικανικές αρχές.

«Ήλπιζε κανείς ότι ήταν δυνατή μια γρήγορη συμφωνία», δήλωσε Γερμανός χρηματιστής.

Στις 11:18 ώρα Ελλάδας, οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραφαν πτώση κατά 3% στα 11,74 ευρώ.

«Είχαν μια μικρή ανάκαμψη την περασμένη εβδομάδα, αλλά εγώ και πάλι θα απέφευγα την Deutsche Bank», δήλωσε ο Τέρι Τόρισον, γενικός διευθυντής στην McLaren Securities. «Ποτέ δεν επρόκειτο να διευθετήσουν το ζήτημα με τις ΗΠΑ τόσο γρήγορα, και ό,τι κι αν συμβεί, συνεχίζω να πιστεύω ότι θα χρειαστούν να προχωρήσουν σε έκδοση μετοχών».

Η Deutsche Bank αναμένεται να εκδώσει νέες μετοχές, να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, ή και τα δύο, μόλις γίνει γνωστό το ύψος του προστίμου προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας παραμένει εντός των ορίων που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.

10/10/2016 11:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Φρανκφούρτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: