Ο Παυλόπουλος συναντήθηκε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων ΗΠΑ




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Εγκάρδια και εποικοδομητική» χαρακτήρισαν οι ηγέτες της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο και ο κ. Παυλόπουλος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρόεδρο και στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκο Παπαστυλιανού και Τάσο Ζαμπά, αντίστοιχα, και τους έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που αφορούν στην Ομογένεια και τις σχέσεις με τον εθνικό κορμό, καθώς επίσης και το Κυπριακό.

Ο Κυριάκος Παπαστυλιανού και ο Τάσος Ζαμπάς μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και τόνισαν: «Αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μάλιστα Κυριακή. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τον σεβασμό και την εκτίμηση του κ. Παυλόπουλου για την Ομογένεια και τους κοινούς αγώνες που διεξάγουμε για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τους ηγέτες της Ομοσπονδίας για τον αγώνα για το Κυπριακό και τους είπε ότι οι Κύπριοι πρωτοστατούν και στον αγώνα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, για τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι μόνο.
Παράλληλα, τους ενημέρωσε και για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον αγώνα του προέδρου Αναστασιάδη για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό.

Οι κ.κ. Παπαστυλιανού και Ζαμπάς μετά τη συνάντηση επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και τα άλλα αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Λευκωσία, προκειμένου να υποδεχτούν τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που θα αφιχθεί στην Κύπρο την Τρίτη.

Ο κ. Μενέντεζ, όπως επεσήμαναν, εφέτος δεν έχει εκλογές και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία αποφάσισε να επισκεφθεί την Κύπρο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό και να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να βοηθήσει. Ο κ. Μενέντεζ θα παραμείνει στην Κύπρο τέσσερις μέρες και θα αναχωρήσει το Σάββατο.

ΠΗΓΗ: www.ekirikas.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: