Ο ΠΑΟΚ 2-1 την Παρτιζάν στο ιστορικό ματς στο Βελιγράδι




Εξαιρετική εμφάνιση, παρά τις απουσίες, πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Βελιγράδι και νίκησε 2-1 την Παρτιζάν, σε φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Πρωταγωνιστής ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που πέτυχε τα δύο γκολ του «Δικεφάλου», πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Το παιχνίδι ήταν το πρώτο που έγινε στην ιστορία των δυο ομάδων στο Βελιγράδι και πριν την έναρξη τιμήθηκε ο Σέρβος ποδοσφαιριστής Σάσα Ίλιτς για το ρεκόρ συμμετοχών του (791) με την φανέλα της Παρτιζάν από τον “θρύλο” του συλλόγου Μόμτσιλο Βούκοτιτς, που χρημάτισε στο παρελθόν προπονητής και των δυο ομάδων. Επίσης ο Βλάνταν Ίβιτς, που ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Βελιγραδίου, παρέλαβε μια φανέλα της ομάδας, που δεν… τον ξέχασαν και του έκαναν πολλά αφιερώματα στο διήμερο που βρέθηκε ο ΠΑΟΚ στην  Σερβία.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 2′ μόλις με σουτ και μετά από ασίστ του Αθανασιάδη. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 8′, οι δυο παίκτες συνεργάστηκαν και πάλι και ο Μπίσεσβαρ με ωραίο γωνιακό σουτ διπλασίασε τα δικά του και τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Στο 70′ η  Παρτιζάν μείωσε  σε 2-1 με τον Γιοβάνοβιτς με ωραίο εξωτερικό πλασέ, μετά από λάθος του Κρέσπο.

Στο 72′ το παιχνίδι διεκόπη για πέντε περίπου λεπτά λόγω τους πυκνού νέφους, που δημιουργήθηκε από τα πολλά καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι των δυο ομάδων που παρακολούθησαν από κοινές κερκίδες μαζί τον αγώνα. Ως το τέλος της αναμέτρησης οι δυο ομάδες διεκδίκησαν το γκολ, αλλά μολονότι και οι δυο πλησίασαν σ’ αυτό δεν το κατάφερεαν και ο αγώνας έληξε στο 88′ χωρίς τις καθυστερήσεις που έγιναν, λόγω της εισβολής φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να αποσπάσουν τις επετειακές φανέλες των ποδοσφαιριστών, αλλά και να φωτογραφηθούν στον αγωνιστικό χώρο, κατά την λήξη ενός αγώνα που γι αυτούς χαρακτηρίζεται “ιστορικό”, λόγω των δεσμών που διατηρούν οι δυο ασπρόμαυρες ομάδες.

Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς.
Κίτρινες κάρτες Λεονάρντο- Κρέσπο.

Παρτιζάν: Κλάζιτς (46′ Νεμάνια Στεφάνοβιτς) Βουλίτσεβιτς, Μπάλαζιτς, Μιλένκοβιτς, Εβερτον, Μίλετιτς, Γιέφτοβιτς, Σάσα Ιλιτς (27 Στεφάνοβιτς), Λεονάρντο (62′ Γιοβάνοβιτς), Ντζούριτς, Μποζίνοφ.
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς (62′ Βελλίδης), Μάτος (46′ Κίτσιου), Μαλεζάς, Κρέσπο (84′ Δοδοντσάκης), Λέοβατς, Κάνιας (84′ Δημητριάδης), Πέλκας (46′ Κοροβέσης), Μπίσεσβαρ (84′ Δεληγιαννίδης), Τιάμ, Περέιρα και Αθανασιάδης (62′ Ματθαίου).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: