Ο Ομπάμα ψήφισε εκ των προτέρων στο Σικάγο, αλλά δεν είπε σε ποιόν έδωσε την ψήφο του




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ψήφισε εκ των προτέρων χθες στο Σικάγο, έναν μήνα πριν από την ημέρα της διαδικασίας που θα αναδείξει την ή τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο.

«Κάνετε εξαιρετική δουλειά», είπε ο Ομπάμα στους εργαζόμενους στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε, στο Σικάγο—πολιτικό προπύργιό του—όπου συμμετέχει σε εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων υπέρ των Δημοκρατικών.

Ερωτηθείς τι ψήφισε, ο απερχόμενος Δημοκρατικός πρόεδρος περιορίστηκε να χαμογελάσει.

Ο Ομπάμα πολλαπλασιάζει το τελευταίο διάστημα τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον και των Δημοκρατικών.

Το σύνολο των ψήφων δεν θα καταμετρηθεί παρά την επίσημη ημέρα των εκλογών, την Τρίτη 8η Νοεμβρίου.

Η εκ των προτέρων συμμετοχή στις εκλογές δεν είναι πρόσφατη πρακτική στις ΗΠΑ, αλλά γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Το 1996, σύμφωνα με την υπηρεσία απογραφής των ΗΠΑ, μόλις το 10,5% των ψηφοφόρων συμμετείχε στις εκλογές εκ των προτέρων. Αλλά το 2012 το ένα τρίτο ψήφισε πριν από την ημέρα των εκλογών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέρχεται στο 55% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (CNN/ORC). Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό δημοφιλίας που συγκεντρώνει ο Ομπάμα στη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής του θητείας, παρατηρεί το CNN.

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο υψηλό της δημοτικότητάς του κατά τη δεύτερη προεδρική του θητεία, λίγο μετά το κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών το καλοκαίρι.

Η νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη θετική τάση αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται σε ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο στις δημοσκοπήσεις (CNN/ORC) από τον περασμένο Φεβρουάριο, με το μέσο ποσοστό δημοφιλίας για τον Αμερικανό πρόεδρο να διαμορφώνεται στο 51% για το 2016, που είναι το υψηλότερο ποσοστό του, από την πρώτη προεδρική θητεία του.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τον Οκτώβριο του 2015 το ποσοστό αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα ήταν χαμηλότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το σημερινό ποσοστό του, δηλαδή 45%, επισημαίνει το CNN.

07/10/2016 23:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
Σικάγο, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: