Ο Ομπάμα εξήρε την συμβολή της Τουρκίας στον αγώνα κατά ΙΚ σε επικοινωνία με Ερντογάν




Σύμφωνα με τον γραφείο τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν οι επόμενες φάσεις του αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Ομπάμα εξήρε την συμβολή της Τουρκίας στον αγώνα, πρωτίστως για την στήριξη που παρέχει στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που εκκαθαρίζουν την περιοχή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας από το ΙΣΙΣ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που τόνισε την αναγκαιότητα να εκδιωχθούν από την περιοχή όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του ΠΚΚ και του ΙΣΙΣ και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η επιχείρηση στην Μοσούλη να διεξαχθεί με ευαισθησία.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως Ερντογάν και Ομπάμα είναι σύμφωνοι στο ΄ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στο ΠΚΚ να βρίσκει καταφύγιο στο Βόρειο Ιράκ. Και οι δύο εξέφρασαν επίσης την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΣΙΣ πρωτίστως σε Συρία και Ιράκ. Ο κ.Ομπάμα δε εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον διάλογο που διεξάγεται μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ για την κατάλληλη συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

27/10/2016 11:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: