Ο Αναστασιάδης ζητά έρευνα για ισχυρισμούς που αφορούν τον γαμπρό του, Γιάννη Λούτσιο




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση, καλεί τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει αμέσως σε διερεύνηση των ισχυρισμών περί σχέσης του γαμπρού του, με την εταιρεία Folysson Holdings Ltd που κέρδισε τον διαγωνισμό προμήθειας για τέσσερα θαλάσσια σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας.

«Μετά τους προβληθέντες ισχυρισμούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων περί τάχα σχέσης του επί θυγατρί γαμπρού μου με άτομο που σχετίζεται με την εταιρεία Folysson Holdings Ltd που κέρδισε τον διαγωνισμό προμήθειας για τέσσερα θαλάσσια σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας, καλώ πάραυτα τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει αμέσως σε διερεύνηση του όλου θέματος και τάχιστα να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του προς αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρεται στη δήλωση.

«Δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε την παραμικρή αιχμή ότι ευνόησα ή ευνοώ τον οποιονδήποτε είτε αυτό είναι συγγενικό μου πρόσωπο είτε όχι σε σχέση με προσφορές του δημοσίου», καταλήγει ο Πρόεδρος.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΤΣΙΟΣ

Αβάσιμη η προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του σε υπόθεση προσφοροδότησης για θαλάσσια σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας, δηλώνει ο γαμπρός του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιάννης Λούτσιος, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί βουλευτών “ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, σχετικά με τα όσα δηλώνουν βουλευτές και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Λούτσιος αναφέρει ότι “η εταιρεία Folysson Holdings Ltd η οποία πέτυχε ως προσφοροδότρια εταιρεία σε διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και κατόπιν προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ενημερώθηκα ότι ανήκει εξ ολοκλήρου στον υιό του κ. Χρίστου Χρυσοστόμου, Ανδρέα, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό”.

Όπως σημειώνει “ο κ. Χρίστος Χρυσοστόμου, πατέρας του ιδιοκτήτη, αλλά και διευθυντής της Folysson Holdings, τόσο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού το 2013 αλλά και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 εργαζόταν ως υπάλληλος στην εταιρεία Porsche (Α.Ι.Motokinisis Ltd) η οποία ουδεμία επαγγελματική σχέση είχε ή έχει, όπως αναληθώς ισχυρίζονται κάποιοι βουλευτές, μαζί μου ή με οποιαδήποτε εκ των εταιρειών στην οποίαν έχω μετοχές”.

“Ο κ. Χρίστος Χρυσοστόμου”, αναφέρει, “έγινε μέτοχος και συνέταιρος μου σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων η οποία άρχισε τις εργασίες της το Δεκέμβριο του 2014, σχεδόν δύο χρόνια μετά την υποβολή προσφοράς για τα τέσσερα σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας”.

Συνεπώς, καταλήγει “η προσπάθεια εμπλοκής μου στο θέμα της προσφοροδότησης των εν λόγω σκαφών είναι παντελώς αβάσιμη και ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/10/2016 19:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: