Πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Παναγιά των Οινουσών και τη Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης. Φωτογραφία Hurriyet.

Νέα διπλή τουρκική πρόκληση: Υπέρπτηση σε Οινούσες, χαμηλές διελεύσεις σε νησίδα Ζουράφα

Νέες πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν αργά το μεσημέρι ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15:07 βορείως της Xίου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης – καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών- και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συγκροτήματος των Οινουσών στα 8.800 πόδια. Στις 15:09 εξήλθε του FIR Αθηνών.

Την ίδια ώρα στις 15:08, έτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών βορείως της Λήμνου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως – καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών – και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης, μόλισ στα 1.500 πόδια. Το ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:14 μ.μ..

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Η Ζουράφα ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του πανευρωπαϊκού προγράμματος Natura από το 2011.

24/10/2016 18:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

1 Comment on "Νέα διπλή τουρκική πρόκληση: Υπέρπτηση σε Οινούσες, χαμηλές διελεύσεις σε νησίδα Ζουράφα"

  1. Η διαλυμενη Ελλάδα με ευθυνη της ΝΔ και του Πασοκ έγινε εύκολη περίπτωση για την Τουρκία. Οταν έχεις πολιτικούς τρίτης διαλογης, αυτά γίνονται. Ο Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ γιατί φοβόταν να τα βάλει με την Τουρκία. Ο δε Παπανδρέου ήταν ανεκδιηγητος. Τα τουρκικά αεροπλάνα έχουν κάνει σουρωτηρη τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
    Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι, η ηλιθιοτητα στο κεφάλι των Νεο Ελλήνων.
    Τα σύνορα της Ελλάδος δεν πρόκειται να μικρυνουν, όπως έχω ξαναγραψει.
    Η Λωζάνη είναι παλιά συνθήκη και δε τι θέλω. Έχει πλάκα να βλέπω τους νεοελληνες πολιτικούς, μπαλαρινες τρίτης διαλογης.
    Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνθήκες του, θα γίνουν παρελθόν.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*