Μη αποδεκτή η επιστροφή της Μόρφου λέει ψευτοϋπουργός και καλεί τον Αναστασιάδη εκεί!




Η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η επιστροφή της Μόρφου είναι προϋπόθεση για μια λύση, προκάλεσε αντίδραση από πλευράς ψευδοκράτους, με τον “υπουργό συγκοινωνιών και μεταφορών” Κεμάλ Ντουρούστ να δηλώνει ότι η δήλωση του ΠτΔ είναι μη αποδεκτή, λέγοντας ότι τέτοιες δηλώσεις από έναν ηγέτη που καταβάλλει προσπάθεια για λύση θα έπρεπε να αποφεύγονται.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ντουρούστ ανέφερε ότι “από τη μια συνομιλείς για μια λύση και από την άλλη, θέτεις ως προϋπόθεση την επιστροφή μιας περιοχής που είναι εντός των συνόρων” του ψευδοκράτους, προσθέτοντας ότι “είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό είναι απαράδεκτο”.

Κάλεσε δε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόρφου. “Ελάτε να επιθεωρήσετε τις επενδύσεις που γίνονται στη Μόρφου. Θα συνειδητοποιήσουν ότι η Μόρφου του σήμερα, δεν είναι η Μόρφου που άφησαν. Έχει αναπτυχθεί πολύ”, είπε.

Υποστηρίζοντας ότι η Μόρφου έχει γίνει “ζώνη επιχειρήσεων” ειδικά μετά την ίδρυση “πανεπιστημίου” στην περιοχή, ο κ. Ντουρούστ αναφέρθηκε στην επιθυμία των κατοίκων να είναι σε θέση να ζουν με ασφάλεια και ειρήνη. “Είναι εκτός συζήτησης να καταλήξουμε σε μια λύση που θα φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στη μία πλευρά και δυστυχία και ανησυχία στην άλλη πλευρά. Η συμφωνία θα πρέπει να φέρει την ειρήνη και την ευτυχία και για τις δύο πλευρές”, δήλωσε.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, κατέληξε, ήταν ατυχείς και όταν βρει ευκαιρία να επισκεφθεί την Μόρφου θα δει για τι μιλάει.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: