Με «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» και «Ηρακλή» ξεκινάει η σεζόν στο θέατρο Πάνθεον




Δύο φιλόδοξες παραγωγές ετοιμάζεται να παρουσιάσει για τη νέα σεζόν το θέατρο Πάνθεον.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης διασκευάζει και σκηνοθετεί το ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με πρωταγωνιστές δύο εφήβους που βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους ήρωες του έργου και ο Απόλλων Παπαθεοχάρης ζωντανεύει επί σκηνής τον μύθο του Ηρακλή, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

«Μέχρι σήμερα φοβόμουν να ασχοληθώ με αυτό το έργο, γιατί πίστευα πάντοτε ότι δεν μπορεί να το πιάσει κάποιος, χωρίς να βγει πληγωμένος» υποστηρίζει ο Δ. Λιγνάδης για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα», που ανεβάζει σε μετάφραση Διονύση Καψάλη. «Δεν είναι μόνο ο μύθος του που με γοητεύει, αλλά το γεγονός ότι ο Σαίξπηρ γράφει γι? αυτά τα δύο νέα παιδιά που οδηγούνται στον θάνατο, για να δικαιώσουν έναν κόσμο ενηλίκων ο οποίος δεν θα πέθαινε ποτέ από αγάπη» συμπληρώνει.

Μετά από πολύωρες και απαιτητικές οντισιόν, ο Δημήτρης Λιγνάδης βρήκε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στα πρόσωπα του 16χρονου Γιάννη Τσουμαράκη και της 15χρονης Δανάης Βασιλοπούλου. «Είναι μία παράσταση με ανήλικους, για ενήλικες. Το κίνητρό μου δεν ήταν μόνο να μοιάζουν οι πρωταγωνιστές με τις φυσικές ηλικίες των ηρώων. Τα παιδιά αυτά έχουν μία “επιδέξια αδεξιότητα”, καθώς δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί» λέει ο ίδιος. Το στοίχημα του σκηνοθέτη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία, με τον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης (που κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου), συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί την παραμάνα της Ιουλιέτας. Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Πάνο Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα εικοσαμελή θίασο.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: