Με υπερηφάνεια παρέλασε η μαθητιώσα νεολαία στην Αθήνα: Ειρήνη, Δημοκρατία παντού λέει ο Φίλης




«Το μήνυμα της εθνικής επετείου επίκαιρο και φέτος: Ειρήνη, δημοκρατία παντού, αλληλεγγύη, καθημερινός αγώνας εναντίον του ρατσισμού, εναντίον του καθημερινού φασισμού που ελλοχεύει», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης.

Πρόσθεσε ότι η Παιδεία είναι ένας θεσμός που «εγγυάται τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, που είναι η ελπίδα μας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει από την Πολιτεία, ώστε να σταματήσει η φυγή της νέας γενιάς στο εξωτερικό. «Είδαμε σήμερα να παρελαύνουν τα παιδιά μας. Σε αυτήν τη γενιά πρέπει να δώσουμε ελπίδα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα κρατήσουμε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Καμαρώσαμε τα παιδιά μας, που παρήλασαν για να τιμήσουν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα, σε μια εθνική επέτειο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους, αλλά και τη συνέχεια του ελληνισμού, που πολεμάει ηρωικά για την ελευθερία του μέσα στους αιώνες. Και αυτό θα συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα μέχρι το τέλος».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Κωσταντόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή ως «ημέρα ιστορικής μνήμης» και επισημανε: «Η Ελλάδα της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ισονομίας της ισοπολιτείας απαιτεί από όλους μας να τη βγάλουμε από το αδιέξοδο».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μαυρωτάς, από το «Ποτάμι», δήλωσε: «Η δεκαετία του ’40 ήταν μια πολύ διδακτική δεκαετία. Ξεκίνησε με τους Έλληνες μονιασμένους, να μεγαλουργούν -και αυτό γιορτάζουμε σήμερα- και τελείωσε με τους Έλληνες διχασμένους, να μετράνε τις πληγές από έναν αιματηρό εμφύλιο. Όποιος, λοιπόν, σήμερα εκφέρει έναν διχαστικό λόγο, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα μας».
Τέλος, εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά» και πρόσθεσε: «Όπως το ένδοξο “όχι” ειπώθηκε τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να λέμε και κάποια “όχι”».

Σημειώνεται ότι την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, χειροκροτώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες που εκπροσώπησαν όλα τα σχολεία της Αθήνας, τα σώματα προσκόπων και οδηγισμού, αλλά και την ομάδα των Special Olympics.

Αθηνά Καστρινάκη
28/10/2016 12:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αθήνα, Greece

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης (2Δ) με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (Α) και το γιο του τελευταίου (2Α) στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης (2Δ) με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη (Α) και το γιο του τελευταίου (2Α) στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: