Κύπρος: Πρώην καρκινοπαθής διανύει με ποδήλατο 500 χλμ. για ενίσχυση αντικαρκινικού αγώνα




Ο Πέτρος Στυλιανού, πρώην καρκινοπαθής, ξεκίνησε με το ποδήλατο του διαδρομή 500 χλμ. για να μεταφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε κάθε άκρη της Κύπρου για οικονομική και άλλη ενίσχυση των υπηρεσιών του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ο Πέτρος Στυλιανού ανέφερε ότι αποφάσισε να κάνει αυτή τη διαδρομή για να αποδείξει σε όλους τους καρκινοπαθείς ότι όταν υπάρχει πίστη και θέληση όλα μπορούν να επιτευχθούν.

Ο ίδιος είπε ότι όταν διαγνώστηκε απελπίστηκε και «τα έβαλε κάτω και περίμενε απλά να πεθάνει». Χάρη όμως σε ένα γιατρό τον δρ Δημήτρη Χαραλαμπίδη, γαστρεντερολόγο χειρουργό στην Πάφο, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε από λέμφωμα, κατάφερε να σηκωθεί και να θεραπευθεί. «Αυτός ο άνθρωπος, ήταν ο σωτήρας μου. Με βοήθησε πολύ και ψυχολογικά, μου έδωσε πολλές ελπίδες αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις. Δυο μέρες μετά, βρέθηκα στη Λευκωσία στο Αρεταίειο, όπου με χειρούργησε μαζί με τον δρα Μιχάλη Θεοφάνους και η εγχείρησε πέτυχε». Συνέχισε με χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες και σήμερα είναι εντελώς καλά.

Έτσι, είπε, έβαλε στόχο να βοηθήσει και ο ίδιος άλλους και αποφάσισε να ποδηλατήσει για τον αντικαρκινικό σύνδεσμο με τη συνεισφορά της Eurolife.

15/10/2016 12:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος, Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: