Κίνημα Αλληλεγγύη: Μη αποδεκτό σχέδιο λύσης που δεν προϋποθέτει συνέχιση της ΚΔ




Δεν θα δεχθούμε κανένα σχέδιο το οποίο δεν προϋποθέτει συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, προσθέτοντας ότι το Κίνημα αναμένει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη “τις συνομιλίες που διεξάγει να τις διεξάγει με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009”.

Σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι “είμαστε εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε την γενέθλια μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους πλήρες αναγνωρισμένου και ενταγμένου στην ΕΕ”.

Είπε ακόμη ότι “αυτή την Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.

“Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμπεριφερθεί στο Εθνικό Συμβούλιο ως Σώμα συμβουλευτικό και όχι ως Σώμα απλός μηχανισμό ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το τι έχει γίνει”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παλλήκαρος είπε ακόμη ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη αναμένει επίσης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας “να διεξάγει τις συνομιλίες κατευθυνόμενος από την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, το οποίο προϋποθέτει παραμονή μηδενός στρατιώτη, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των προσφύγων και κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: