Υποχωρεί ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες… Οι όροι της Ν.Δ. για να συσταθεί ξανά το ΕΣΡ




Πολιτική θύελλα εξακολουθεί να προκαλεί η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Την ίδια στιγμή η Ενωση Κεντρώων πρότεινε την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, τον οποίο άνετα θα μπορούσε να δεχθεί η Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στην αυριανή σύνοδο των Προέδρων της Βουλής.

Εξαιρετικά αρνητική είναι η Ν.Δ στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, η οποία υποστηρίζει ότι το πρώην επιφανές στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πληροί της προϋποθέσεις. Αντιδράσεις έχουν προκληθεί επίσης και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η αριστερή πτέρυγα βγάζει φωτιές.

Η Ν.Δ., που με τις ψήφους της κρατά το «κλειδί» για να ξεκλειδώσει η αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων που απαιτούνται στη Διάσκεψη για την εκλογή νέου συμβουλίου του ΕΣΡ, θέτει δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, τις οποίες κατ’ αρχάς δείχνει για πρώτη φορά να αποδέχεται η κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

1.Να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο  ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών , όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών.

2.Να αποσύρει η κυβέρνηση την πρότασή της για το διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ και να συζητηθούν από μηδενική βάση, άλλες υποψηφιότητες για την σύνθεση του συμβουλίου, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΗ-ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ
«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.

Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.

Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβερνητική πρόταση, ωστόσο, για την τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προκαλεί αναταράξεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ.
«Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής του κόμματος και μέλος της «Κίνησης των 53» εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή Πολύδωρα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε η ανάρτηση της επίσης βουλευτού της κυβερνώσας παράταξης, Αννέτας Καββαδία:

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…”
Κ.Καβάφης

Αιχμηρή όμως ήταν και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου σε σχόλιο της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

 «Πολύδωρας, τόσο γελοίος και τόσο δεξιός, ο ορισμός του υποψηφίου που δεν θέλουμε! Η επιλογή με φοβίζει πραγματικά, γιατί δείχνει ότι δεν υπάρχει συναίσθηση. Ενώ υποτίθεται ότι είναι άνοιγμα στην δεξιά, είναι το πιο εύκολο πρόσωπο να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία και να απελπιστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται καταρρακωμένος. Με ποιές διαδικασίες παίρνονται τέτοιες αποφάσεις;».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΗΝ …Ε.Ε.

Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΕΓΙΝΕ …ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ;

ΒΟΥΛΕΥΤΉς ΑΠΌ ΤΟΥς “53” ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: