Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στις ασιατικές αγορές λόγω του δολαρίου…




Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τις αναφορές για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου, αλλά και μία ανακοίνωση του ΟΠΕΚ για το ρεαλιστικό χαρακτήρα της σχεδιαζόμενης μείωσης παραγωγής πετρελαίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η δυναμική αύξησης των τιμών του πετρελαίου μπορεί να εξανεμιστεί, από τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου υποστηρίχτηκε κι από τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του πετρελαίου, που καθιστά την τιμολόγησή του σε δολάρια, περισσότερο ανταγωνιστική.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 50,89 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 60 σεντς ή 1,19%, από το τελευταίο κλείσιμο. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 52,27 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 59 σεντς ή 1,14%.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, στα 467,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με αναφορά (API) που δημοσιοποιήθηκε χθες.

19/10/2016 05:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σιγκαπούρη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: