Η πρώτη στον κόσμο “οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα” είναι ελληνική




Η πρώτη στον κόσμο “οπτική ταξιδιωτική πλατφόρμα” είναι ελληνική. Με αυτό τον τρόπο μας περιγράφει την ελληνικής σχεδίασης και υλοποίησης διαδικτυακή πλατφόρμα “TripInView” ο ιδρυτής της, Αχιλλέας Χατζηνίκος. 
Το ελληνικό οπτικό ταξιδιωτικό website έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με βάση μια κεντρική ιδέα, την παρουσίαση καλοκαιρινών προορισμών και προορισμών διακοπών της Μεσογείου σε βίντεο και φωτογραφίες από ελικόπτερο καθώς «η Μεσόγειος είναι το μέρος όπου κάνει διακοπές το 44% των καλοκαιρινών ταξιδιωτών».

Η λήψη αυτού του οπτικοακουστικού υλικού έχει γίνει «μέτρο προς μέτρο σε βίντεο και φωτογραφίες συγχρονισμένα και γεωδαιτημένα», εξηγεί ο κ. Χατζηνίκος στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή ‘Με τα Χίλια’. Για τη δε δημιουργία αυτής της σύγχρονης απεικόνισης των μεσογειακών ακτών χρειάστηκε η λήψη «800 χιλιάδων αεροφωτογραφιών και 300 ωρών βίντεο από τον ίδιο φωτογράφο και τον ίδιο κάμεραμαν, μέσα σε ελικόπτερο». ‘Ολο αυτό το υλικό είναι συγχρονισμένο, αφού οι φωτογραφίες είναι συνδεδεμένες με το βίντεο που θα δει ο επίδοξος ταξιδιώτης ανά πάσα στιγμή.

Σ. Κυριακίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: