Η μικρή μαθήτρια κρατά με υπερηφάνια την ελληνική σημαία…




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Την παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Φωκάς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης δήλωσε: «Το 1940 οι Έλληνες με αυταπάρνηση και ενότητα έδωσαν παράδειγμα στον κόσμο με τη μάχη τους ενάντια στον φασισμό. Σήμερα είμαστε εδώ τιμάμε τη μνήμη τους, θυμόμαστε την ιστορία μας, θυμόμαστε τους αγώνες τους και το μάθημα από όλο αυτό είναι ότι ο λαός πρέπει να θυμάται την ιστορία του για να μην κληθεί να την ξαναζήσει».

Εξαιρετική χαρακτήρισε την παρέλαση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις. Σήμερα το μήνυμα της Εθνικής Επετείου εδώ από τη Θεσσαλονίκη είναι διπλό. Πρώτον, ότι το έθνος μας, η χώρα μας, δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεύτερον ότι όλοι μαζί οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι, προσηλωμένοι στο στόχο, δεν μας κάμπτει καμία δυσκολία, δεν μας σταματάει κανένα εμπόδιο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε: «Η παρέλαση είναι πάντοτε ενισχυτική, μας κάνει περήφανους, ενισχύει το πατριωτικό μας αίσθημα και βέβαια η σημερινή παρέλαση μας έδωσε μία σιγουριά ότι, τουλάχιστον από απόψεως άμυνας, βρισκόμαστε σε πολύ καλά χέρια. Είναι γνωστό και δεδομένο ότι δεν μου αρέσουν οι μαθητικές παρελάσεις, αλλά βέβαια οι σημαίες των σχολείων στην πολιτική παρέλαση σήμερα είναι καλό να υπάρχουν. Και του χρόνου».

Στην παρέλαση πήραν μέρος πολιτικά τμήματα και στρατιωτικά πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των τριών Όπλων. Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τις εντυπώσεις έκλεψαν η επίδειξη ακριβείας με αεροσκάφος F- 16 που έκανε ο επισμηναγός ιπτάμενος Σωτήρης Στράλης, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “ΖΕΥΣ”, και η ρίψη ομάδας αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλησίασε τους ανάπηρους πολέμου τους οποίους χαιρέτισε.
Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, έκανε πορεία από τον Λευκό Πύργο προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, κρατώντας πανό που έγραφε «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Λίγο πριν το Μακεδονία Παλάς οι διαδηλωτές μπήκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου γινόταν η παρέλαση, αλλά γρήγορα τους απομάκρυνε αστυνομική δύναμη. Παρέμειναν στην άκρη του δρόμου και φώναζαν συνθήματα.

Η παρέλαση έγινε υπό καλές καιρικές συνθήκες και την παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες που έφτασαν κοντά στην εξέδρα των επισήμων καθώς δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: