Η Κατερίνα Στεφανίδη αρχίζει προετοιμασία για το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου




Η Κατερίνα Στεφανίδη θα κάνει και φέτος κλειστό στίβο, αλλά θα ξεκινήσει λίγο αργότερα τους αγώνες της σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού μετά την επιτυχημένη αλλά δύσκολη και κουραστική περσινή περίοδο, όπου έφθασε στην κορυφή του επί κοντώ, έχει αποφασίσει να πάρει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης και να ξεκινήσει προετοιμασία στα τέλη Οκτωβρίου. 

Τους τελευταίους δύο μήνες και μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο έζησε διαφορετικά από ότι είχε συνηθίσει. Το πρόγραμμά της περιλάμβανε κυρίως φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις, κοινωνικές υποχρεώσεις. Η περίοδος αυτή φαίνεται να ολοκληρώθηκε, αφού πλέον ξεκουράζεται και απολαμβάνει λίγες ακόμη εβδομάδες δίχως επί κοντώ στη ζωή της. «Είναι ωραίο να μην σκέφτομαι για κάποιο διάστημα το επί κοντώ. Να μην μιλάς γι΄αυτό και την προπόνηση. Μετά το Ρίο, για μεγάλο διάστημα έγινε ένας μεγάλος πανικός, που δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες έκανα δύο ταξίδια στη Νέα Υόργη για εκδηλώσεις της ομογένειας, όπου είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και πλέον χαλαρώνω και απολαμβάνω την ηρεμία», είπε η Στεφανίδη.

«Σε αντίθεση με άλλες χρονιές θα ξεκινήσω την προπόνησή μου αργότερα. Επρεπε να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω μετά την δύσκολη και απαιτητική χρονιά», είπε η αθλήτρια με τα δύο χρυσά μετάλλια σε Αμστερνταμ και Ρίο, ένα χάλκινο στο Πόρτλαντ και φυσικά το διαμάντι της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία των Diamond League. «Η χρονιά θα περιλαμβάνει αγώνες στον κλειστό, ωστόσο φέτος θα ξεκινήσω τις εμφανίσεις μου αρκετά αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου. Μάλιστα με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, θα συμμετάσχω σε αρκετούς αγώνες στην Ευρώπη και φυσικά έχω ως στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι».

Η Στεφανίδη πριν από λίγες ημέρες ήταν υποψήφια κορυφαία στην Ευρώπης. «Οτι έφτασα στο top3 είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι από αυτά που τα βλέπεις όταν είσαι μικρότερος και λες “θέλω και εγώ κάποια στιγμή. Βέβαια αφού τελικά έφτασα στην τελική τριάδα, κατάλαβα πως δεν είναι τόσο σημαντικό για εμένα να κερδίσω, αλλά να κερδίσει εκείνη που αξίζει περισσότερο», είπε.

Η Στεφανίδη το 2016, εκτός από τα μετάλλια και το διαμάντι, κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.90μ στον κλειστό στίβο, να βελτιώσει το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ και να γίνει η τέταρτη κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών παγκοσμίως στον κλειστό στίβο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: