Η ασφαλή μεταφορά των δρομέων στον Μαραθώνα προτεραιότητα του ΣΕΓΑΣ




Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει η Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για την επιτυχή διεξαγωγή του στις 13 Νοεμβρίου, είναι η έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των χιλιάδων δρομέων στον Μαραθώνα και στο χώρο εκκίνησης του αγώνα των 42.195μ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ το πρωί του αγώνα θα πραγματοποιηθεί η απευθείας  και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις μεταφορά των συμμετεχόντων με λεωφορεία, ταυτόχρονα από πέντε (5) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 5:30 και θα διαρκέχει μέχρι τις 6:45. Μετά τις 6:45 δεν θα είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Για όσους επιλέξουν να μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μέσα πρέπει να γνωρίζουν ότι οφείλουν να βρίσκονται στο χώρο της αφετηρίας στο Μαραθώνα, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την   ώρα εκκίνησης του αγώνα, δηλαδή το αργότερο ως τις 8:00, λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση  που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το πάρκινγκ αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ). Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στη μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00.
Η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα δοθεί στις 09:00.

Τα 5 σημεία επιβίβασης των δρομέων στην Αθήνα:
1. Στάση Μετρό γραμμή 2 «Συγγρού-Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Η τελευταία αναχώρηση πούλμαν από το σταθμό Συγγρού ? Φιξ θα γίνει στις 06:15.
2. Στάση Μετρό γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, επιβίβαση από την πλευρά των Προπυλαίων Πανεπιστημίου (έξοδος «Πανεπιστήμιο»).
3. Στάση Μετρό γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα» κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας(επιβίβαση και από τις δύο πλευρές).
4. Στάση Μετρό γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου.
5. Στάση Μετρό γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου των αυτοκινήτων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: